Sănătate pentru toți

Publicat: 05.04.2018

IMG-2e4132f2ba54e7202000f51e8de26d4a-VÎn data de 5 aprilie curent, în ajun de Ziua Mondială a Sănătății, Catedra de limbi moderne, secția limba engleză a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat, o lecţie dedicată sănătăţii, având genericul Sănătate pentru toți (Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere – Health for All). Prin această activitate organizatorii şi-au dorit să sublinieze că indiferent de statutul economic sau social, de vârstă sau rezidență, întreaga populație trebuie să aibă acces la servicii medicale.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca 70 de ani de la fondarea Organizației Mondiale a Sănătății la data de 7 aprilie 2018 şi a avut un caracter atât informativ, cât și interactiv. Studenții stomatologi au prezentat rapoarte despre activitatea Organizației Mondiale a Sănătății, colaborarea OMS cu țările membre, obiectivele, prioritățile, programele implementate și planificate. Momentul atractiv al evenimentului l-a constituit videoul realizat de studenți care a prezentat un blitz interviu cu colegii lor.

IMG-716e83bd1bd9180d609e7607aad0961d-VDe asemenea, o altă activitate interesantă și interactivă a fost - Copacul Sănătății, unde studenții au fost provocați să scrie un mesaj dedicat genericului Zilei Mondiale a Sănătății Sănătate pentru toți și să lipească mesajul pe Copacul Sănătății. Mediciniștii au demonstrat încă o dată abilitățile și competențele de comunicare în limba engleză.

 

În 1948 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a stabilit data de 7 aprilie ca Ziua Mondială a Sănătăţii, care este marcată anual, începând cu anul 1950.

Tema anului 2018 este „Universal Health Coverage: everyone, everywhere” (Acoperirea universală a sănătăţii: toată lumea, pretutindeni), iar sloganul ales pentru ziua de 7 aprilie este „Health for all” (Sănătate pentru toţi).

 

[nggallery id=769]

 

Sănătate pentru toți

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii