Sport de performanță la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 27.05.2016

DSC_0015Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și-a desemnat cei mai buni sportivi în cadrul unei manifestări organizate în data de  26 mai curent de Catedra de educație fizică.

 

În deschiderea festivității, Marian Stan, șef catedră Educație fizică, a remarcat că acest an a fost unul fructuos și a apreciat evoluția sportivilor noștri, care au obținut performanțe. În același context, șeful catedrei le-a mulțumit premianților, în numele administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, urându-le mari succese la viitoarele competiții sportive.

 

Apreciați cu diplome și cupe pentru participarea la Spartachiada a 56-a a studenților și rezidenților, au fost: echipa Facultății de Medicină nr. 1, anul III-IV - locul I; echipa Facultății de Medicină nr. 1, anul V-VI - locul II;  echipa Facultății de Stomatologie - locul III.

 

Cu diplome din partea rectorului s-au ales mediciniștii: la proba sportivă Fotbal - Alexei Cojuhari, anul VI la specialitatea Sănătate publică, Andrei Fanea, anul V, Stomatologie, Sandu Brînzilă, anul VI, Medicină generală, Alexandru Focșa, anul VI, Medicină generală; la Badminton - Nicoleta Scutaru, anul V, Stomatologie și Sandu Druță, anul VI, Medicină generală; la Baschet - Andrei Cojocari, anul VI, Medicină și Abu Hasan Nemr, anul VI, Facultatea de Medicină nr. 2; la Atletism a fost premiată Stela Popa, anul VI, Medicină generală; la Volei - Nadea Cojocaru, anul VI, Medicină generală, și la Judo- Sorin Verdeș, rezident, anul I la specialitatea Chirurgie pediatrică.

 

DSC_0046Unsprezece studenți au fost distinși cu Diploma Clubului Sportiv, alții 14 au primit câte un premiu financiar, în valoare de 150 de lei, iar cinci mediciniști s-au ales cu mulțumiri, cu înscriere în dosarul personal.

 

USMF „Nicolae Testemițanu” se poate mândri și cu două victorii în premieră. Prima a fost obținută la Campionatul de fotbal în sală, organizat pentru prima dată în Republica Moldova, iar cea mai recentă este victoria studentului Daniel Procopciuc la cea de-a XXVI-a Competiție europeană de armwrestling, organizată la București, România. Tânărul ne-a declarat că sportul pe care-l practică este un mijloc de a se relaxa după orele de la Medicină și afirmă că „sportul este viață”. Convins că doar prin muncă poți reuși, medicinistul își face planuri pentru a atinge următoarea țintă - Campionatul mondial, care se va desfășura în luna octombrie la Sofia, Bulgaria.   

 

Pe parcursul anului universitar 2015-2016, studenții și rezidenții USMF „Nicolae Testemițanu” au participat la numeroase competiții: badminton, joc de dame, orientare sportivă, mini-fotbal, tenis de masă, trânta în cadrul Universiadei, Campionatele Republicii Moldova de volei și baschet, Memorialul UMF „Iuliu Hațieganu” - USMF „Nicolae Testemițanu”, manifestările sportive consacrate aniversării a 70 de ani de la fondarea Universității noastre, Spartachiada studenților și rezidenților, Campionatul național de fotbal în sală, Campionatul Campusului studențesc și alte competiții universitare, municipale, republicane și internaționale.   

 

DSC_0038În cadrul manifestării a fost organizată o competiție de armwrestling (băieți și fete), în care au ieșit învingători: Victor Cebotari, rezident, anul II la Igienă generală și Aculina Alexei, anul IV, Stomatologie, iar lupta națională ,,Trânta”, după mai multe confruntări aprige, a fost câștigată de Sorin Verdeș, rezident, anul I la specialitatea Chirurgie pediatrică. Tânărul,  pentru a treia oară, a luat premiul cel mare - berbecul.

 

Anul acesta, manifestarea sportivă a coincis cu cea de-a 75-a aniversare a lectorului Vasile Guragata, fost șef catedră Educație fizică, care și-a dedicat peste cinci decenii din viață organizării activităților sportive la USMF ,,Nicolae Testemițanu”, precum și cu aniversarea Iuliei Popov, antrenorul echipei de volei feminin a Universității noastre, lector la aceeași catedră.

 

 

  [nggallery id=376]

Sport de performanță la USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii