Start admitere 2015

Publicat: 20.07.2015

DSC_0018Astăzi, 20 iulie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a dat start admiterii din acest an. Astfel, încă de la primele ore ale dimineții, zeci de tineri s-au grăbit să se numere printre primii care depun dosarele pentru studii la medicină și farmacie. Potrivit Comisiei de admitere, până la ora 11:30 au fost depuse 55 de cereri.

 

Fie că sunt pasionați de medicină sau sunt ghidați de părinți, care au și ei o carieră în domeniu - tinerii speră să treacă concursul și s-au arătat ferm convinși că vor face față programului intens de studii și vor deveni buni specialiști.

Dumitrița Cheșcu din s. Sadova, r-nul Călărași, a visat toată viața să se facă chirurg. ”Aș dori să fac cardio chirurgie pentru că e o senzație extraordinară să simți inima unui om cum bate în mâinile tale, te simți Dumnezeu. Mă tentează și chirurgia estetică, pentru că îți aduce aceeași satisfacție - de a crea frumosul”, ne-a mărturisit tânăra.  

 

DSC_0030Pe lângă dorința pemanentă de a ajuta oamenii, Igor Mucuța din or. Lipcani, r-nul Briceni, a avut-o drept exemplu pe mama, medic de profesie, fapt pentru care va depune studiile la Medicină generală. ”Nu mă sperie nici orele de muncă care se anunță pentru următorii ani, nici nopțile pe care le voi dedica studiilor, cât concurența care se dă pentru locuri”, a menționat tânărul.

 

Pentru Mihaela Stoica, or. Dondușeni, nu contează dacă va obține un loc la buget sau la contract, important este să fie admisă. Tânăra ne-a mărturisit că a avut dintotdeauna o pasiune pentru biologie și, în special, anatomia omului - astfel că nu se vede în altă parte decât la Medicină generală.

 

Procesul de admitere se va încheia în data de 28 iulie. Informația completă și actualizată zilnic despre depunerea documentelor va putea fi vizualizată pe http://admitere.usmf.md/

 

  [nggallery id=272]

 

Start admitere 2015

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii