UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Start admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

luni, 16 iulie 2018

DSC_8318Astăzi, 16 iulie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a inițiat procesul de admitere la studii superioare de licență și integrate pentru anul universitar 2018-2019.

Oferta educațională a Universității cuprinde următoarele programe de studii:

  • Medicină (6 ani) – 360 locuri bugetare (inclusiv 20 de locuri pentru absolvenţii din raioanele de est);

  • Stomatologie (5 ani), locuri doar în bază de contract;

  • Farmacie (5 ani), locuri doar în bază de contract;

  • Medicină preventivă (6 ani) – 15 locuri bugetare (inclusiv 5 locuri pentru cei din raioanele de est);

  • Optometrie (4 ani) – 15 locuri bugetare;

  • Asistenţă medicală generală (4 ani) – 15 locuri bugetare.

DSC_8364În acest an, Universitatea lansează o nouă specialitate  – Asistența medicală generală. Programul de studii are scopul de a forma specialiști licențiați pentru acordarea serviciilor de îngrijire medicală, suport în diagnosticare, tratament și reabilitare a pacienților cu diverse patologii și vârste, promovarea sănătății și educația populației.

Plini de entuziasm și extrem de emoționați, mai mulţi absolvenţi ai liceelor şi colegiilor din diferite regiuni ale țării au venit să depună cererile de înmatriculare la USMF „Nicolae Testemiţanu”, chiar în prima zi. Unii au fost însoțiți de părinţi şi rude, alții de colegi şi prieteni, menționând că au visat dintotdeauna să devină medici şi farmacişti, iar astăzi a venit ziua cea mare, când visul poate fi realizat, înscriindu-se la cea mai prestigioasă Universitate din Republica Moldova.

Svetlana Cebotari, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, a întreprins o vizită la Universitate pentru a vedea cum a demarat admiterea și pentru a saluta potențialii mediciniști. Oficialul a afirmat că „Republica Moldova are nevoie de lucrători medicali calificați, iar atunci când vorbim de calitatea actului medical trebuie să înțelegem că resursele umane care prestează servicii medicale sunt cea mai importantă componentă a acestui proces. Le doresc multe succese celor care vor să îmbrățișeze cea mai nobilă profesie”.

DSC_8331

Rectorul Ion Ababii a declarat că programele de studii ale USMF „Nicolae Testemițanu” corespund celor mai înalte standarde de calitate și cadrele didactice sunt gata să instruiască cei mai buni studenți pentru a forma medici și farmaciști de înaltă calificare pentru sistemul național de sănătate. „Universitatea oferă condiții bune și dispune de o bază tehnico-materială bine dezvoltată: aule și săli de studii dotate cu echipament tehnic performant, o bibliotecă științifică medicală modernă, laboratoare științifice utilate, cămine, cantine, complexuri sportive”, a menționat rectorul.

În prima zi de admitere, până la ora 17:00, și-au înaintat cererea de înmatriculare la studii 245 de candidați.

Depunerea actelor pentru participare la concurs se va desfășura în perioada 16-26 iulie, rezultatele intermediare vor fi anunțate în data de 29 iulie, depunerea actelor în original –  30 iulie – 2 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate la 5 august 2018.

Pentru mai multe informații cu privire la admitere accesați http://admitere.usmf.md/studenti-2 sau contactați reprezentanții Comisiei de admitere la nr. de telefon: 022 242 391 sau 022 205 153.

Mai multe fotografii vedeţi pe: https://www.facebook.com/pg/usmf.md/photos/?tab=album&album_id=1903741169678294

 

Vizionează spotul de prezentare a ofertei educaționale a Universității de Stat de Medicină      și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

<>

 

Vezi spotul „Vocația de a fi medic”.

 

 


Comentarii