Start admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 25.07.2017

DSC_8591Peste două sute de absolvenţi ai liceelor şi colegiilor din diferite regiuni ale țării au depus cererile de înmatriculare, în prima zi de admitere, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.

Unii au venit însoțiți de părinţi, alții de colegi, prieteni, rude. Plini de entuziasm și extrem de emoționați, aceștia au menționat că au visat dintotdeauna să se facă medici, iar astăzi a venit ziua cea mare, când pot să depună actele la cea mai prestigioasă Universitate din Republica Moldova.

Astfel, în perioada 24-31 iulie curent, cei care doresc să devină medici sau farmaciști pot să depună actele la următoarele specialități: Medicină generală, Sănătate publică, Stomatologie şi Farmacie.

Totodată, în acest an, Universitatea noastră vine cu o nouă ofertă educațională – specialitatea Optometrie, cu o durată a studiilor de 4 ani. Optometristul este cel care depistează la etapa iniţială primele semne ale viciilor de vedere, le evaluează şi le poate corecta, iar în caz de necesitate face trimitere la medicul oftalmolog. Studenții vor învăța cum să facă un examen oftalmologic complex, cum să prescrie ochelari sau lentile de contact şi cum să ofere recomandări pentru prevenirea tulburărilor vizuale.

Rezultatele preliminare vor fi anunțate până în data de 4 august 2017, data limită de depunere a actelor în original – 7 august, iar rezultatele finale vor fi afişate la 9 august 2017.

Menţionăm că actele pot fi depuse până în data de 31 iulie curent, între orele 9:00-17:00, în incinta Blocului didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

Pentru mai multe detalii accesați http://admitere.usmf.md/studenti-2 sau contactați Comisia de admitere la nr. de telefon: 022 242 391, 022 205 153 sau scrieți pe admiterea@usmf.md

În prima zi de admitere, la USMF „Nicolae Testemiţanu” și-au înaintat cererea de înmatriculare peste 235 de candidați.

[nggallery id=579]

Start admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii