Start admiterii la studii prin rezidențiat

Publicat: 24.11.2014

DSC_0803În perioada 24 noiembrie-2 decembrie curent, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” se desfășoară concursul de admitere la studii prin rezidențiat. Tinerii care doresc să-și continue studiile la această etapă postuniversitară, pot concura pentru 820 de locuri la cele patru facultăți ale instituției noastre.

 

Profesorul universitar Livi Grib, secretar responsabil al Comisiei de admitere în rezidențiat - 2014, prodecan Facultatea de Rezidențiat și Secundariat Clinic a USMF ”Nicolae Testemițanu”, a apreciat ”îmbucurător faptul” că, în pofida deficitului de medici de familie în instituțiile medicale din teritoriul țării, anunțat anterior de Ministerul Sănătății, planul de înmatriculare la studii prin rezidențiat include 38 de specialități în cadrul celor patru facultăți. Astfel, pentru Medicină generală sunt oferite 507 locuri, Sănătate publică - 52, Stomatologie - 154 și Farmacie - 107, toate cu finanțare bugetară. Totodată, Codul Educației prevede anumite modificări în domeniul învățământului superior medical, inclusiv privind studiile prin rezidențiat, care vor fi valabile începând cu anul 2015.

 

Secretarul responsabil al Comisiei de admitere a specificat că Regulamentul de organizare și desfășurare a admiterii la studii prin rezidențiat este redactat conform noului Regulament, aprobat de către Ministerul Sănătății, în data de 3 noiembrie curent. La concurs se pot înscrie absolvenții Universității noastre şi a altor facultăţi de medicină și farmacie de peste hotarele Republicii Moldova, promoţia anului 2014. De asemenea, își pot depune dosarele pentru admitere  şi absolvenţii promoţiilor 2012 şi 2013, care nu au fost înmatriculaţi anterior în rezidenţiat. Cetăţenii altor state şi apatrizii pot fi înscrişi la studii postuniversitare prin rezidențiat în baza contractelor individuale încheiate cu Universitatea.

 

Comisia de admitere va recepționa dosarele candidaților, inclusiv sâmbătă, 29 noiembrie, între orele 9:00-17:00. Rezultatele vor fi anunțate după 2-3 zile de la închiderea concursului, iar locurile neacoperite, eventual, vor fi anunțate în turul II al admiterii. Toată informația cu privire la desfășurarea concursului de admitere este accesibilă pe portalul Universității - www.usmf.md.

 

[nggallery id=187]

Start admiterii la studii prin rezidențiat

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii