START admiterii la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 18.07.2014

 

Baner_Admitere_2014_USMF_specialite_3_kÎn perioada 21 iulie - 2 august curent, doritorii de a deveni medici sau farmaciști au verde pentru depunerea actelor. Oferta educațională din acest an a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cuprinde 700 de locuri pentru studiile universitare, dintre care 475 - la buget și 225 - în bază de contract. Astfel, Universitatea anunță admiterea la cele 4 facultăți: Medicină, Stomatologie, Farmacie şi Sănătate Publică. Instruirea la Universitate se efectuează în 4 limbi - româna, rusa, engleza și franceza.

 

„Noutatea admiterii 2014 este că toți candidații vor fi supuși unui concurs unic, indiferent de locul de trai (rural sau urban) și limba de instruire în instituția preuniversitară (română sau rusă)”, a spus Vladislav Badan, secretar responsabil adjunct al Comisiei de admitere USMF ”Nicolae Testemițanu”. În general, metodologia concursului nu diferă față de anul trecut. Toți deținătorii de diplomă de bacalaureat, diplomă de studii medii de specialitate sau alt act echivalent pot participa la concursul de admitere la Universitatea noastră. 

 

De asemenea, 15 la sută din locurile la buget sunt preconizate pentru anumite categorii de candidaţi - copii orfani, copii cu dizabilități, copii ai căror ambii părinţi sunt invalizi sau participanți la anumite acțiuni militare etc. Tot aici, 45 de locuri la buget vor fi oferite pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raioanele de est ale țării.

 

Vladislav Badan a mai menționat că și în acest an, candidații vor putea participa la concursul de admitere, concomitent, până la 3 specialități în orice universitate doresc. Totuși, ei vor fi înmatriculați la o singură specialitate în cadrul unei instituţii de învăţămînt superior.

 

Taxele de studii la USMF ”Nicolae Testemițanu”, de asemenea, nu au fost modificate. Astfel, pentru instruirea unui student la Facultatea de Medicină taxa constituie 17.400 lei, la Facultatea de Farmacie - 18.200 lei și la Facultatea de Stomatologie - un an de studii costă 20 300 de lei.

 

Pentru mai multe informații accesați http://admitere.usmf.md/studenti-2.

 

 

START admiterii la USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii