Starturi vesele pentru studenții de la Medicină

Publicat: 05.04.2017

DSC_2425O echipă de studenți, locatari ai Căminului nr. 10 al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a câștigat pentru al doilea an consecutiv locul I în cadrul competiției Starturi vesele, desfășurată în data de 4 aprilie curent, la Complexul Sportiv Universitar. În competiție s-au mai înscris studenţii din Căminul nr. 1, care a obținut locul II, Căminul nr. 8 - locul III, Căminul nr. 17- locul IV, Căminul nr. 2 - locul V, Căminul nr. 11 - locul VI, tinerii din Căminul nr. 3 - locul VII, iar cei din Căminul nr. 12 au închis clasamentul.  

 

Forţa, viteza, rezistenţa, spiritul competitiv - acestea au fost doar câteva calități demonstrate de mediciniștii celor opt echipe în acerba luptă pentru locul I. Rând pe rând aceștia au avut de parcurs probe ca Harbujii, Hocheiștii, Papucul, Matematica, Ștafetă combinată și Tragerea otgonului. Pentru prima dată a fost introdusă o probă nouă Kingbaal care le-a dat mari bătăi de cap echipelor. Jucătorii trebuiau să susțină o minge cu mâinile întinse cu palmele în jos și să o transmită de la o echipă la alta. În cazul în care mingea era scăpată jos echipa era penalizată, iar ulterior părăsea jocul. Această probă s-a dovedit a fi mai dificilă din cauza aglomerației din jurul balonului colorat. Pe parcurs însă studenții s-au organizat mai bine și pe măsură ce o echipă părăsea jocul, acesta devenea mai incitant.

 

DSC_2397O sarcină mai specială a avut-o Grigore Pascaru, student în anul IV la Facultatea de Medicină nr. 1, antrenorul echipei de studenți din India,  care și-a selectat membrii echipei din timp, când în rezultatul unei preselecții i-a desemnat pe cei care ar face față la efort fizic - 4 băieți și 2 fete. În opinia lui, fiind începători, tinerii s-au integrat foarte bine în această competiție.

 

La eveniment a fost prezent și Marcel Abraș, prorector pentru educație și probleme sociale al USMF „Nicolae Testemițanu”, care i-a îndemnat pe tineri să ducă și în continuare un mod de viață sănătos, menționând că țara are nevoie de medici buni, deștepți și curajoși.

 

Iurie Berlinschi, președintele Federației Sportului Școlar este cel care a moderat Starturile vesele, susținut de alți 4 colegi. În opinia dumnealui, studenții de la Medicină au o condiție fizică de invidiat, sunt bine antrenați și dispuși la mișcare.

 

DSC_2458Șeful echipei câștigătoare, Mihai Savin, student în anul IV, Medicină generală, spune că a fost simplu să se poziționeze pe locul I, deoarece majoritatea colegilor lui practică sportul în fiecare zi și sunt dornici de se manifesta și de a-și demonstra capacitățile sportive și au mari speranțe și pentru anul viitor.

 

Participanții s-au bucurat enorm de susținerea colegilor și a administratorilor de cămine, care au trăit la intensitate maximă fiecare moment al competiției.

 

Toate echipele concurente au primit diplome și cadouri marca USMF „Nicolae Testemițanu”, iar câștigătorii s-au ales și cu un premiu bănesc în valoare de 500, 300 și respectiv 200 de lei.

 

Manifestarea sportivă a fost organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină cu suportul USMF „Nicolae Testemițanu”.

[nggallery id=514]




Starturi vesele pentru studenții de la Medicină

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii