UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Terapia punctelor trigger miofasciale în durerea lombară joasă și afecțiunile genunchiului

vineri, 11 mai 2018

DSC_5099În zilele de 7 și 8 mai curent, Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Societatea Specialiștilor în Reabilitare Medicală și Medicină Fizică din Republica Moldova au organizat atelierul de lucru Terapia punctelor trigger miofasciale în durerea lombară joasă și afecțiunile genunchiului. În cadrul evenimentului au fost desfăşurate lecții teoretice și practice de reabilitare medicală.

Moderatorul atelierului, Heidi Tanno-Rast, președintele Societății Specialiștilor în Terapia Trigger din Aarau, Elveția, a prezentat metodele de diagnostic și tratament ale manifestărilor tendinomusculare, determinate de patologiile coloanei vertebrale lombare și articulației genunchiului.

DSC_5094Alisa Tăbârță, asistent universitar la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală a USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat că partenerii elvețieni au contribuit foarte mult la dezvoltarea reabilitării medicale în Republica Moldova, în primul rând, prin modernizarea Centrului de Reabilitare în orașul Cimișlia. „Prezența dumnealor astăzi este un prim pas de colaborare eficientă cu catedra noastră, iar aceste lecții teoretice cu aplicare în practică duc la dezvoltarea reabilitării medicale continue. Patologiile abordate de către dumnealor sunt comune, frecvent întâlnite în rândul populației, cum ar fi durerea de spate, de genunchi, durerile articulare, iar noi, participanții, ne dorim o perfecționare mai specială de aplicare a metodelor de reabilitare medicală”,  a spus Alisa Tăbârță.

DSC_5124Printre participanți s-au numărat profesori, asistenți universitari, medici chinetoterapeuți, fizioterapeuți, reabilitologi, cât și studenți și rezidenți.

Menționăm că acest atelier de lucru se va desfășura și în or. Cimișlia, în zilele de  10 și 11 mai curent, unde vor participa medici și specialiști din partea sudică a țării.


Comentarii