UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Tumorile cerebrale – discutate la o conferință științifică

marţi, 9 octombrie 2018

DSC_0085Tumorile sistemului nervos central au fost principalul subiect de discuție în cadrul unei conferințe științifice cu genericul „Abordarea modernă în diagnosticul tumorilor cerebrale”, organizate de Catedra de morfopatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu.

Invitatul de onoare al conferinței, profesorul Christian Mawrin, directorul Institutului de Neuropatologie al Universității Otto-von-Guericke din Magdeburg, Germania, a venit cu o prezentare privind neuropatologiile tumorilor cerebrale, care a incitat interesul participanților, prin date exhaustive, noi și relevante.

DSC_0082Eugen Melnic, șeful Catedrei de morfopatologie a USMF „Nicolae Testemițanu”, a menţionat că profesorul Mawrin nu este pentru prima dată la noi în țară, iar în cadrul fiecărei conferințe, susținute de Domnia Sa, sunt elucidate cazuri dificile de diagnosticare şi de tratament a tumorilor cerebrale, în special la copii.

În prima parte a evenimentului au fost discutate subiecte precum: date demografice în incidența și diagnosticul unei tumori cerebrale; date utile din imagistică (derivate din RMN); caracteristici histopatologice generale importante; patologia moleculară de bază a tumorilor intracraniene; tumorile intracraniene, non-SNC. Cea de-a doua parte a conferinței a cuprins workshopuri privind tumorile cerebrale.

DSC_0068Conferința științifică s-a desfășurat în data de 8 octombrie curent și a întrunit rezidenți și cadre didactice de la catedrele de Neurologie nr.1 și nr. 2, de Neurochirurgie și Morfopatologie ale universității noastre.

 


Comentarii