UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Umorul – pastila mediciniștilor TVC-iști

vineri, 30 noiembrie 2018

DSC_2644„Praznic” este echipa studenților din anii III și IV de la Facultatea de Medicină nr. 1, care a câștigat TVC-ul mediciniștilor din acest an. Pe locul II s-a plasat echipa „HotDoc” de la aceeași facultate – anul VI, iar locul III i-a revenit echipei „Două capre cu trei iezi”, formată din studenți în anul I de la Facultatea de Stomatologie. Pe locul IV și V s-au poziționat echipele „Kiski” de la Facultatea de Farmacie și respectiv,  „Do it” – reprezentată de studenții anului I, Facultatea de Medicină nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. 

DSC_2604Cele cinci echipe s-au întrecut joi, 29 noiembrie curent, la glume, parodii, imitând actori politici și prezentând situația economică și politică a țării noastre prin diverse scene și acțiuni, sub aspect comic.

Concursul umoristic a cuprins următoarele probe: Prezentarea (temă liberă); Înviorarea inversă + biatlon muzical şi Tema pentru acasă cu genericul „Tinerețea este o boală din care toți ne revenim”.

La una dintre probe, concurenții au adaptat piesele unor  interpreți de muzică ușoară și populară, au redat momente haioase din relația student-profesor, precum și comunicarea medic-pacient și, nu în ultimul rând, viața studențească. 

DSC_2575Prestația participanților a fost evaluată obiectiv de către un juriu format din cinci membri: profesorul universitar Victor Botnaru,  șeful Disciplinei de pneumologie și alergologie – președinte, Vladislav Badan, șeful Departamentului Educație Medicală Continuă, Valentina Vorojbit, conferențiar universitar la Catedra de microbiologie, virusologie și imunologie, Marcel Abraș, consilierul rectorului, conferențiar universitar la Disciplina de cardiologie și Victor Granaci, membru al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină.

DSC_2592Pe tot parcursul manifestației, participanții au fost susținuți de fanii entuziaști, dar și de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, cu suportul cărora a fost organizat evenimentul. Gheorghe Buruiană, președintele ASRM, a felicitat echipele pentru frumoasele realizări şi a declarat că, în pofida orarului plin de ore și activități curriculare, studenții au reușit să prezinte un spectacol inedit, ca rezultat al nopţilor nedormite, a muncii asidue și a talentului. Pe lângă laude, aprecieri și diplome de participare, echipele s-au ales cu  premii bănești, în valoare de 3000 de lei plus cupa pentru locul I, 2500 lei – locul II,  2000 lei – locul III și a câte 1000 de lei pentru locurile IV și V.

 


Comentarii