Un nou Marș pentru o inimă sănătoasă!

Publicat: 29.09.2015

DSC_0095Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, Marșul pentru Inimă! În acest fel, mediciniștii au marcat Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită anual în data de 29 septembrie.

 

Astfel, peste 200 de studenți, rezidenți și angajați ai USMF ”Nicolae Testemițanu” au pornit din fața Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) și au parcurs pe jos drumul până în Parcul Valea Morilor. Aici, tinerii s-au aliniat în forma unei inimi și au bătut de 70 de ori din palme timp de un minut, ilustrând astfel mesajul campaniei: ”70 bătăi/minut = o inimă sănătoasă”. Totodată, aceștia au format din cartonașe o inimă uriașă, care ulterior a luat forma cifrei 70, amintind, astfel, și de aniversarea din acest an a Universității noastre.

 

DSC_0159Prin Marșul pentru Inimă mediciniștii au îndemnat populația să facă cât mai multă mișcare pentru a-și menține sănătatea inimii. Dată fiind incidența maladiilor cardiace, aceștia au sugerat trecătorilor să-și monitorizeze bătăile inimii, care trebuie să fie în medie de cca 70 pe minut. În plus, au fost distribuite peste 200 de pliante informative despre sănătatea inimii.

 

Un participant la acțiune ne-a mărturisit că pentru a avea o inimă sănătoasă face sport și frecventează bazinul de trei ori pe săptămănă. ”Tinerii trebuie să ducă un mod de viață sănătos, să nu utilizeze droguri, alcool sau alte produse care cauzează vicii, inclusiv cele cardiace”, a mai menționat tânărul.

 

DSC_0254”Evenimentul de astăzi este unul destul de interesant pentru că dezvoltă spiritul civic. Eu am grijă de inima mea, mă strădui să am o alimentație corectă, nu consum produse bogate în  colesterol, fac activitate fizică”, a adăugat o studentă din anul I.

 

Potrivit Ministerului Sănătății, în Republica Moldova bolile cardiovasculare se plasează constant pe primul loc printre cauzele de deces ale populației apte de muncă, constituind circa 57,5 % din mortalitatea totală.

 

Marșul pentru Inimă! este organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină și Departamentul Comunicare și Relații Publice, și se înscrie în șirul evenimentelor consacrate aniversării a 70 de ani de la fondarea USMF ”Nicolae Testemițanu”.

      [nggallery id=281]

 

Un nou Marș pentru o inimă sănătoasă!

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii