Universiada 2015

Publicat: 26.01.2015

DSC_4181S-au consumat meciurile primei probe la baschet, în cadrul Universiadei, rezervată formațiilor masculine de profesori și alți angajați  ai instituțiilor de învățământ superior din republică. Reprezentativa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) a fost calificată în finală, parteneră de întrecere fiindu-i campioana republicii, echipa Universității de Stat din Moldova (USM).

 

Inițial, conform formulei competiției, formațiile care au promovat preliminariile au fost divizate în 2 grupe. USMF a jucat în grupa B, în compania Academiei Militare „Alexandru cel Bun” și Universității Pedagogice de Stat din Tiraspol (UPST), pe care le-a învins cu scoruri detașate.

    

În partida decisivă USMF – USM, prima repriză s-a încheiat cu 12 - 11 pentru   profesorii medici, a doua cu 19 - 19, dar în continuare în echipa USM, pe teren, a apărut Eugen Melnic, cel mai bun baschetbalist din campionatul național, care a reușit să încline cântarul jocului în favoarea formației sale. Astfel, partida s-a terminat cu scorul 48 – 37 pentru USM, care și-a reconfirmat titlul de campioană a republicii. Echipa USMF „Nicolae Testemițanu” s-a clasat pe cel de-al doilea loc, cei mai buni în lot fiind Corneliu Ciurea, antrenor jucător, Vadim Gavriliță și Andrei Romancenco. Felicitări!

 

Astăzi, încep întrecerile la cea de-a doua probă a Universiadei - badminton, iar mâine – la jocul de dame. Sportivii USMF au șanse de a se situa în plutonul fruntaș la întrecerile menționate. Le urăm multă baftă!

 [nggallery id=208]

Universiada 2015

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii