„Urmașii lui Testemițanu” tratează și cu umor de calitate

Publicat: 17.11.2017

DSC_6027Selecționata anilor I-III a câștigat marele trofeu al TVC-ului intrauniversitar cu genericul „Urmașii lui Testemițanu”, desfășurat în data de 16 noiembrie curent, la Palatul Republicii din capitală. Echipa campionilor 2017, care a câștigat cu scorul de 12 puncte, a fost constituită din membrii echipelor MRS, studenți în anul III la Facultatea de Stomatologie, și  Sweet Dreams, anul I-II la Facultatea de Medicină nr. 1. Pe locul secund s-a clasat selecționata rezidenților, echipa 7Up, cu 11,1 puncte, campioni TVC în anii 2013-2014, iar pe cel de-al treilea loc s-a poziționat selecționata anilor IV-VI, cu 10,1 puncte, compusă din echipa Uzzi, studenți în anul IV, Hot Doc, studenți în anul V, dubli campioni TVC 2015-2016, Blend ah Med, anul IV, Sunny People, anul VI, Sănătate publică, de la facultățile de Medicină și Stomatologie.

DSC_5951Participanții au avut de prezentat trei probe: Prezentarea, Biatlon muzical și Tema pentru acasă. Pe lângă glumele în adresa politicienilor din Republica Moldova, mediciniștii au abordat tradițiile moldovenilor, fenomenul migrației, corupției și sărăciei, prostia omenească, comunicarea medic-pacient și, nu în ultimul rând, viața studențească.

Prestanța mediciniștilor a fost apreciată de un juriu select, în componența: profesorului universitar Victor Botnaru, șeful Disciplinei de pneumologie și alergologie, președinte,  Andrei Romancenco, directorul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, Silvia Ciubrei, șefa Departamentului Comunicare și Relații Publice (DCRP), Leonid Gorceac, specialist în DCRP, Victor Șchiopu, directorul Campusului studențesc, și Gheorghe Bîlici, renumit epigramist, Ana Chicu, manager, compania Enter.

DSC_6138Anul acesta, pentru membrii juriului a fost introdusă o regulă mai specială - fiecare dintre ei a trebuit să ofere un cadou simbolic celui mai bun TVC-ist. Astfel, tinerii au primit în dar un tablou, o colecție de gadgeturi pentru telefoane, cărți, un prosop pentru plajă cu logoul selecționatei naționale de fotbal al Italiei, o casetă cu melodii alese ale legendarei formații universitare Bioton și alte suvenire.

La final, doctoranzii de la Zebra Show au demonstrat un master-class excepțional, ținând sala într-un hohot continuu, ca rezultat al glumelor pline de savoare și culoare.

Actuala ediție a TVC-ului mediciniștilor a fost dedicată distinsului savant și profesor Nicolae Testemițanu, pe care-l omagiem în acest an.  

Manifestarea  a fost organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină cu suportul administrației Universității, care a oferit în dar echipelor cadouri simbolice - cub de cristal cu chipul lui Nicolae Testemițanu, iar tuturor participanților câte un stick (8Gb) marca USMF „Nicolae Testemițanu”. La rândul ei, ASRM a apreciat talentul mediciniștilor cu trofee și medalii simbolice Urmașii lui Testemițanu.

[nggallery id=638]

„Urmașii lui Testemițanu” tratează și cu umor de calitate

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii