UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

USMF „Nicolae Testemițanu” a urcat în topul universităților din Republica Moldova

vineri, 3 august 2018

cresterea profituluiUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” deţine locul trei în topul celor mai bine cotate instituții universitare din Republica Moldova. Potrivit raportului publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics), universitatea noastră a reușit să urce trei poziţii, comparativ cu clasamentul din ianuarie 2018, fiind devansată doar de Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei.

La nivel global, în ultimele șase luni, USMF „Nicolae Testemițanu” a reușit să depăşească 3680 de instituţii de învățământ superior prezente on-line. Actualmente, Universitatea  se află pe locul 7171, faţă de poziția 10 851, pe care a deținut-o anterior. Cea mai înaltă performanţă s-a reuşit la capitolul Deschidere, cu referință la numărul total de documente publicate pe site-uri specializate, înregistrând nivelul 5811, în creștere de aproape două ori.

Clasamentul Ranking Web of Universities analizează peste 24 000 de universităţi din întreaga lume, inclusiv 26 din Republica Moldova, după o serie de indicatori – vizibilitate, prezență on-line, impact și excelență. Acesta se realizează din anul 2004 şi are drept scop de a demonstra vizibilitatea instituțiilor academice și a celor de cercetare în rețeaua on-line și de a promova accesul deschis la publicațiile științifice. În stabilirea topului s-a ținut cont de conţinutul şi calitatea informaţiei postată pe site, numărul de link-uri la articole și de citări pe Google Academic, prezența arhivelor electronice și a repozitoriilor instituționale, precum și accesibilitatea în mediul virtual al instituţiei la nivel internaţional.

Mai multe detalii vedeți pe: http://www.webometrics.info/en/Europe/Moldova%2C%20Republic%20of

 


Comentarii