USMF „Nicolae Testemițanu” - câștigătoarea trofeului „Și tu poți fi o Stea”

Publicat: 25.04.2016

DSC_7314Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a luat trofeul festivalului-concurs de muzică ușoară și populară cu genericul „Și tu poți fi o Stea”, care s-a desfășurat în perioada 20-24 aprilie curent în or. Chișinău.

 

Cei care au reprezentat cu onoare instituția noastră sunt Olga Doina Grăjdieru, studentă în anul III și Victor Granaci, student în anul V, specialitatea Medicină generală.

 

Victor face muzică de mic copil. A urmat Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, iar ca să-și dezvolte pasiunea a participat la mai multe concursuri naționale. A decis să se înscrie la festival cu o doină, care ”este genul muzical cel mai greu de interpretat”, în opinia tânărului. Acesta a menționat că la USMF „Nicolae Testemițanu” sunt foarte mulți studenți talentați, doar că aceștia dispun de puțin timp ca să evolueze în cadrul concursurilor, manifestându-se doar la evenimentele organizate de și pentru mediciniști.

 

DSC_7082În familia Grăjdieru nimeni nu a avut talent la cântat, așa că Olga este prima care a făcut o pasiune pentru muzică. Încă din copilărie, mama o vedea cântând, folosind pe post de microfon un rimel. Tânăra spune că muzica este un hobby pe care speră că îl va îmbina armonios cu cariera în chirurgie, iar participând la acest concurs a făcut un prim pas pentru a-și etala calitățile vocale.

  

Juriul, format din compozitori, interpreți și alți artiști, a avut o misiune grea, având în vedere că toți concurenții au fost bine pregătiți și au demonstrat că în cultura Republicii Moldova muzica ocupă un loc aparte. Președintele juriului, Leonid Gorceac, a menționat că principalele criterii de selectare a finaliștilor au fost: dificultatea de interpretare a piesei, intonaţia, particularităţile vocale, expresivitatea artistică, calităţile ritmice, corectitudinea lingvistică, ținuta scenică, autenticitatea și originalitatea piesei.

 

Festivalul-concurs este organizat de Pretura sectorului Buiucani, în colaborare cu Agenția Națională pentru Proprietate Intelectuală și Parcul industrial „TRACOM”. Menționăm că, la cea de-a III-a ediție a concursului „Și tu poți fi o Stea” s-au înscris cca 300 de participanți de la 36 de instituții preuniversitare și 16 universitare din 6 raioane, inclusiv din mun. Chișinău.

  [nggallery id=354] 

USMF „Nicolae Testemițanu” - câștigătoarea trofeului  „Și tu poți fi o Stea”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii