UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Vizita profesorului Victor Botnaru la Universitatea de Stat de Medicină din Karagandî

luni, 6 noiembrie 2017

1 (8)În perioada 31 octombrie-10 noiembrie curent,  profesorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Victor Botnaru, șeful Disciplinei de pneumologie și alergologie din cadrul Departamentului Medicină Internă, se află într-o vizită de lucru la Universitatea de Stat de Medicină din Karagandî, Kazahstan, printr-un proiect de mobilitate academică.

Pe parcursul acestei vizite la Catedra de boli interne nr. 2, profesorul universitar ține lecții practice pentru studenții din anul VI la specialitatea Medicină generală și prelegeri pe cele mai actuale probleme din domeniul pneumologiei și alergologiei pentru interniști terapeuți, rezidenți și cadre științifico-didactice. Ciclul de prelegeri include examinarea problemelor de diagnostic diferențial, analiza cazurilor clinice interesante din practică, metodele moderne de diagnostic și tratament al bolilor respiratorii.

Totodată, profesorul Victor Botnaru participă la consultarea pacienților internați în Secția de pulmonologie al Spitalului Clinic Regional din Karagandî – cazuri dificile din punct de vedere al planului de diagnostic diferențial.

 


Comentarii