Zilele Francofoniei la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Publicat: 26.03.2015

DSC_5890Pe parcursul săptămânii curente (23-27 martie), la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” se desfășoară Zilele Francofoniei. Evenimentul, devenit deja o tradiţie, se organizează anual în această perioadă în instituția noastră.

 

În acest context, Catedra de limbi moderne, filiera francofonă, a organizat un șir de  activităţi pentru vorbitorii de limba franceză din comunitatea universitară: cinemateca francofonă, în cadrul căreia se derulează filme autentice franceze; serate şi conferinţe tematice; recitaluri de cântece şi poezii din operele scriitorilor francezi ș.a.

 

Cea mai impresionantă prestație au avut-o studenţii anului I de la facultăţile de Medicină şi Stomatologie, care au jucat un spectacol muzical, înscenând un fragment din renumita piesă “Notre Dame de Paris”. La activitatea culturală au asistat cadre profesoral-didactice, studenți, rezidenți și alți invitați.

 

”Versiunea modernă de balet “Notre Dame de Paris”, interpretată de medicinişti,  a fost o formă  adaptată şi ajustată la condiţiile şi capacităţile studenților noștri. Nu am apreciat, în mod special, calităţile actoriceşti, dicţia sau pronunţia perfectă a textului în limba franceză, ci am încurajat deschis dorinţa lor de a participa la aceste activităţi, încercând, în acest fel, să-i descoperim şi sub alte aspecte”, a spus Daniela Eşanu-Dumnazev, şef catedră Limbi moderne. De fiecare dată, studenţii de la USMF “Nicolae Testemiţanu” demonstrează că sunt  talentaţi şi posedă frumoase calităţi artistice. Un profesor trebuie să găsească cheiţa spre sufletul oricărui student, chiar dacă nu are o pronunţie sau abilităţi  lingvistice foarte bune, a adăugat șefa de catedră. 

 

Șirul activităților, dedicate Zilelor Francofoniei, continuă și astăzi, 26 martie. În incinta Universității va avea loc o întrevedere a reprezentanților Alianței Franceze din Moldova (AFM) cu studenții noștri. La întrunire sunt invitați toți cei interesați de burse și stagii promovate de instituția franceză. Evenimentul se va desfășura în Sala Senatului, cu începere de la ora 15:00.  

 

 [nggallery id=227]

 

 

Zilele Francofoniei la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii