UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

„Respiratory and Critical Care Medicine” și „Infectious Diseases and Tuberculosis”: cursuri de instruire pentru studenți și rezidenți

sâmbătă, 16 septembrie 2017

În perioada 15-17 noiembrie 2017, la  Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală se vor desfășura două cursuri de instruire Respiratory and Critical Care Medicine și Infectious Diseases and Tuberculosis pentru studenți și rezidenți. Cursurile sunt organizate de Departamentul Relații Internaționale şi Integrare Europeană, Disciplina de pneumologie și alergologie şi Catedra de pneumoftiziologie a USMF „Nicolae Testemiţanu” și Universitatea din Lübeck, Germania, în cadrul proiectului Reach4Moldova.

Instruirile se vor desfășura într-un format interactiv, având drept scop îmbunătățirea cunoștințelor și obținerea deprinderilor practice în domeniul medicinei respiratorii. Participanții vor avea drept mentori și moderatori profesori și lectori de la Universitatea din Lübeck, de rând cu cei de la USMF „Nicolae Testemiţanu”. Tematica cursurilor va aborda teme la conexiunea limită dintre medicina respiratorie, terapia intensivă și bolile infecțioase.

La cursuri, care se vor desfășura în limba engleză, pot participa studenții din anul IV-VI de studii, precum și rezidenții.

Doritorii pot să-și exprime intenția de participare prin expedierea CV-ului și a unei scrisori de motivare, cu indicarea cursului pentru care optează și explicația cum vor fi aplicate cunoștințele obținute în timpul cursului. Documentele vor fi expediate la adresa electronică pneumologie@usmf.md

Data limită de aplicare:  30 septembrie 2017.


Comentarii