UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Sep 12

Workshop în chirurgia pediatrică

(Ro)

În perioada 12-16 septembrie 2017, Catedra de chirurgie, ortopedie şi anesteziologie pediatrică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova va organiza un workshop în chirurgia pediatrică cu genericul „Malformaţii genito-urinare grave la copil”.

 

Atelierul este organizat cu susținerea Clinicii de chirurgie şi ortopedie pediatrică a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Societatea Naţională de Chirurgie Pediatrică din Republica Moldova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Filiala Constanţa, și asociaţiile Hope for the Nations-Romania şi Horizon România.

 

În calitate de oaspeți de onoare vor participa: prof. Constantin Tica, România, prof. Thomas Boemers și  dr. Tobias Klein, Koln, Germania și dr. Mircia Aurel Ardelean, Salzburg, Austria.

 

Pe parcursul evenimentului vor fi ţinute prelegeri, vor fi consultați copii cu malformaţii renourinare şi vor fi efectuate intervenţii chirurgicale cu transmisiune live din sala de operaţii.

 

Workshopul se va desfăşura la IMSP Institutul Mamei şi Copilului, Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Natalia Gheorghiu” (str. Burebista, 93), între orele 09:00-18:00.

 

Evenimentul se înscrie în în șirul de acţiuni ale acordului de parteneriat în domeniul chirurgiei pediatrice dintre Republica Moldova, România, Germania, Austria şi Italia, inițiate acum zece ani.