UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Oct 03

Conferințe în domeniul sănătății adolescenților

(Ro)

În perioada 3-5 octombrie 2018 va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Conferinței Europene a Asociației Internaționale pentru Sănătatea Adolescenților și a III-a Conferință națională în domeniul sănătății adolescenților cu genericul „Șanse egale pentru dezvoltare sănătoasă pentru toți adolescenții”. Manifestarea se va desfășura la Hotelul Radisson BLU (str. Mitropolit Varlaam, 77), Chișinău, Moldova.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Sănătate pentru Tineri” din Republica Moldova, de Centrul Național de Resurse în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita” şi de Asociația Internațională pentru Sănătatea Adolescenților (IAAH), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și EuTEACH, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Organizația Mondială a Sănătății, UNESCO Institutul pentru Tehnologii Informaționale în Educație și UNICEF.

Obiectivele principale ale forumului vizează aplicarea perspectivei de gen asupra promovării bunăstării și a sănătății adolescenților, facilitarea cooperării intersectoriale în domeniul sănătății, educației și asistenței sociale, sporirea participării tinerilor în promovarea sănătății și serviciilor de sănătate.

Subiectele abordate în cadrul acestei conferințe se vor axa pe dezvoltarea programelor eficiente de promovare a sănătății adolescenților, accesul la servicii de sănătate corespunzătoare dezvoltării și vârstei, formarea deprinderilor de viață comprehensive, inclusiv educația sexuală, sănătatea mintală, violență, auto-vătămare și suicid, sarcina la adolescente și avort în siguranță, probleme ginecologice și andrologice, prevenirea și tratamentul bolilor cronice, tulburări nutriționale, participarea adolescenților la promovarea sănătății și rolul voluntariatului.

Potrivit organizatorilor, conferința va fi utilă profesioniștilor care lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea adolescenților, inclusiv psihologi, lucrători sociali, lucrători pentru tineret, profesori, lucrători în domeniul justiției pentru tineri și personalul ONG-urilor.

Este încurajată participarea tinerilor cu vârsta între 15 și 24 de ani.

Limbile de lucru ale conferinței vor fi engleza, româna și rusa.

Pentru mai multe informații accesaţi: www.iaahconference2018moldova.yk.md