Donează Sânge, Fii Erou!

Published: 05.03.2019
08:00
Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” ,str. Nicolae Testemițanu, 20
Free

Dragi colegi,

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită să participați la o nouă ediție a campaniei  Donează Sânge, Fii Erou!. Miercuri, 6 martie 2019, începând cu ora 8:00 și până la 16:00, Vă așteptăm să dăruiți viață în Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” (str. Nicolae Testemițanu, 20).

Scopul campaniei este de a suplini rezervele de sânge în țara noastră, de a promova un mod de viață sănătos și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială și solidaritate la viitorii medici și farmaciști.

La acțiune sunt așteptați studenții și salariații universității noastre, dar și toți doritorii care vor să facă o faptă bună.

Evenimentul este organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină cu suportul USMF „Nicolae Testemițanu”.

Donarea de sânge este inofensivă sută la sută şi nu poți contracta  HIV/SIDA sau alte infecții, deoarece se utilizează un ac steril şi de unică folosinţă pentru fiecare donare. Înainte de recoltarea sângelui, donatorului i se vor adresa câteva întrebări legate de starea de sănătate şi va fi examinat  medical – temperatură, puls, tensiune.

Rezultatele testelor de laborator rămân confidenţiale. Donatorii sunt în drept să afle rezultatele analizelor de sânge după donare.

Asigurarea calităţii rezervelor de sânge se realizează printr-un proces ce presupune testări minuțioase, procesare, etichetare și stocare în condiţii de siguranţă maximă.

 

usmf
doneazăsângefiierou
Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină
campanie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii