A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile

Published: 05.03.2019
09:00
Free

Catedra de igienă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova anunță ziua de 3 martie  2019 - data limită de prezentare a posterelor și a comunicărilor pentru Conferința internațională privind evaluarea stării de sănătate a populaţiei, preconizată pentru perioada 5-7 iunie 2019.

În cadrul forumului vor fi abordate subiecte precum starea de sănătate a populaţiei privind maladiile netransmisibile, cât și prevenirea traumelor și a impactului factorilor de risc pentru sănătatea populației, probleme prioritare ale sănătăţii publice, politici şi activităţi ale statului în scopul ameliorării situaţiei create.

Discuţiile şi propunerile examinate în cadrul conferinţei, dar și experienţa altor ţări vor servi ca bază pentru strategii, dar și pentru implementarea programelor ulterioare în Republica Moldova, cu oferirea posibilităţii de a colabora pe plan  internațional.

Bolile netransmisibile reprezintă o problemă prioritară a sănătății publice la nivel global, cu care se confruntă statele indiferent de nivelul lor de dezvoltare. Organizația Mondială a Sănătății apreciază ridicarea nivelului  incidenţei bolilor netransmisibile drept stare de epidemie și estimează că acest fapt va duce la decesul a 52 de milioane de persoane, anual, către 2030.

 

Add to Calendar 2019-07-05 06:00:00 2019-07-05 06:00:00 A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
Catedra de igienă
maladiile netransmisibile
incidenţa bolilor netransmisibile
sănătatea populației
USMF

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii