Evenimente nationale Header image

Evenimente științifice naționale

Lecturi AGEPI-2015

În perioada 22-23 aprilie 2015, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) organizează Simpozionul anual ştiinţifico-practic „Lecturi AGEPI-2015”, ediția a XVII-a. În cadrul forumului vor fi abordate probleme actuale privind protecția, respectarea și valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală. Un subiect aparte îl va constitui instruirea și pregătirea cadrelor în domeniul proprietății intelectuale.

Manifestarea științifică se va desfășura în sala de conferințe a  AGEPI.

Pentru a participa la Simpozion este necesar să expediați, până în data de 10 aprilie 2015, formularul de înregistrare la adresa de e-mail: lecturi@agepi.gov.md sau la numărul de fax: 022 44-01-19. Pentru mai multe detalii vedeți materialul informativ.

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, ediția 2015

În perioada 25-27 martie curent, se va desfășura Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, ediția XIII-a, în incinta Complexului Studențesc Observator al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, România.

În cadrul Salonului vor fi expuse materiale şi produse inovative în domeniul energeticii, mediului, sănătăţii, agriculturii și a resurselor; prezentări grafice însoţite de machete, prototipuri; produse finite, de serie; prezentări video ș.a., care ulterior vor fi apreciate de un juriu..

Salonul este organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, având ca parteneri: Academia de Știinţe Tehnice - Filiala Cluj, Agenţia de Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova, Forumul Inventatorilor Români, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

În cadrul Salonului se vor întâlni cercetători, inovatori şi inventatori din ţară şi de peste hotare.

La concurs sunt acceptate doar lucrările brevetate în ultimii cinci ani sau aflate în curs de brevetare, care nu au mai fost premiate la Salonul PRO INVENT.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 25 martie, ora 11:00. Timp de două zile se va desfăşura Bursa invenţiilor, unde vor fi organizate întâlniri între cercetători, inovatori,  inventatori şi potenţialii utilizatori; prezentări de tehnologii şi produse; realizare de conexiuni ştiinţifice în rândul participanţilor şi a organizaţiilor inventatorilor din ţările participante. Premierea va avea loc în data de 27 martie, cu începere de la ora 12:00.

 

Pentru înscriere în Catalogul Salonului PRO INVENT 2015, trebuie să indicați:

- numele (institut, universitate, firmă, asociaţie, persoană fizică etc.);

- denumirea  invenţiei (în limbile română şi engleză);

- autor/autori  (titlul ştiinţific, nume, prenume);

- lucrare brevetată (Brevet nr. … sau în curs de brevetare, cerere de brevet nr. ...);

- scurtă prezentare, maximum 10 rânduri (în  română şi engleză);

- domeniul/domeniile de aplicabilitate. Dacă se aplică, la ce scară (prototip, serie etc.);

- distincţii obţinute la alte saloane.

Participanții sunt rugați să nu utilizeze abrevieri şi să nu transmită documente scanate sau în format ”pdf”. Textul scris în Word, preferabil Arial, cu dimensiunea 12, se expediază prin e-mail.

Alocarea spaţiilor se face în ordinea înscrierii.

 

Persoană de contact:

Emil-Constantin Stanciu, coordonator al Salonului

E-mail: emil_stanciu_constantin@yahoo.com

Tel.: 0740- 332017; 040-264-401359.            

 

Detalii suplimentare:

Departamentul Ştiinţă al USMF “Nicolae Testemiţanu”

E-mail: directiastiinta@usmf.md

Tel.: 022 205 365; 0697 425 20

Salonul Național al Cercetării și Inovării Bacău 2014

În perioada 25-27 septembrie 2014 va avea loc Salonul Național al Cercetării și Inovării Bacău 2014. Evenimentul, organizat de Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău în parteneriat cu Forumul Inventatorilor din România, Filiala Bacău, va avea loc în incinta Centrului de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” din orașul Bacău, România.

Scopul acțiunii este de a reuni grupurile de cercetători din România și din străinătate, de a promova realizările științifice și inovaționale și de a crea o platformă de schimb de informații pentru toți cei care activează în domeniul cercetării și inovării.

Salonul își mai propune să reunească firme de profil, entități și structuri de cercetare și dezvoltare, centre de transfer și inovare tehnologică, universități din domeniu și inventatori.

Principalele domenii ce vor fi abordate în cadrul Salonului vizează protecția mediului, energie, mecanică, electricitate, electronică, informatică, telecomunicații, industrie chimică, prelucrarea metalelor, transport, medicină, echipamente de securitate și protecție, tehnologii de revalorificare, optică, fotografie, cinematografie, învățământ, artă, reviste și publicații de specialitate etc.

Pentru detalii privind condițiile de participare la Salon și costurile aferente, contactați: andreea.calau@caebacau.ro, tel.: 0736302160.