UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • Ziua Sănătății Orale 2018

  (Ro) Catedra de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja” a USMF „Nicolae Testemițanu” a organizat în data de 20 martie 2018, o lecție deschisă dedicată „Zilei Sănătății Orale 2018”, unde viitorii stomatologi au discutat metodele de igienă bucală.

 • Ziua Mondială a Somnului 2018

  (Ro) În data de 16 martie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu” s-a desfășurat conferința științifică dedicată Zilei Mondiale a Somnului 2018.

 • Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici „MedEspera 2018”

  (Ro) Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină împreună cu Departamentul Didactic și Management Academic organizează unul dintre cele mai mari evenimente științifice medicale ale anului – cea de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici „MedEspera 2018”

 • Campania „Împarte o carte, Împarte sănătate!”

  (Ro) O carte cu povești, poezii sau povestiri poate aduce culoare și bucurie în viața unui copil internat în spital și-l poate face să se însănătoșească mai repede. În susținerea acestei idei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” dă startul campaniei „Împarte o carte, Împarte sănătate!” Prin această acțiune ne propunem să facem perioada de spitalizare a copiilor mult mai interesantă și captivantă prin intermediul lecturii, fapt care se va răsfrânge benefic asupra procesului de vindecare.

 • Ședința comună a conducerii Ligii Medicilor din Republica Moldova și a Asociaţiei Ştiinţifice Medicale din Moldova

  (Ro) Astăzi, 21 februarie 2018, a avut loc ședința comună a conducerii Ligii Medicilor din Republica Moldova şi a Asociaţiei Ştiinţifice Medicale din Moldova, ultima integrând 37 de asociații și societăți profesionale ale medicilor și farmaciștilor din țară.

 • Corupția contaminează, fii imun și acționează!

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova relansează campania instituțională „Corupția contaminează, fii imun și acționează!”, inițiată în iunie 2014.

Au sujet de l’université

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

L’admission à l’institution publique de l’Université d’Etat de Médecine et Pharmacie se réalise à base d’un concours et a comme but la sélection des candidats conformément aux connaissances et aptitudes personnelles.

Etudes

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Recherche

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Info étudiants

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Bourses, stages, subventions

L’Université vous offre une série des opportunités de développement personnel; bénéficiez de bourses et de stages; participez aux divers projets et événements.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Galerie

On vous invite de connaitre l’institution publique de l’Université d’Etat de Médecine et Pharmacie ‘’Nicolae Testemitanu’’ par L’intermédiaire des images.
 

Evénements

Mar 22

Ședința Senatului din 22 martie (Ro) În data de 22 martie  2018, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemița...

Mar 23

Conferință științifică în domeniul reabilitării medicale (Ro) Departamentul Medicină al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și Spitalul Milit...

Mar 23

Omagierea profesorului universitar Eugen Maloman (Ro) În data de 23 martie 2018, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ...

Mar 31

Concursul „Parle-moi science!” (Ro) Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală și Orientală (ECO) lansează concur...