UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • „Moş Cardio-2019” promovează un stil sănătos de viaţă

  (Ro) Atelierul de lucru „Moș Cardio-2019”, organizat de Disciplina de cardiologie din cadrul Departamentului Medicină Internă, pentru al patrulea an consecutiv, a marcat încheierea modulului cardiologie pentru studenţi.

 • Congresul internațional ImplantoDays la Chișinău

  (Ro) Ultimele tendințe în materie de implantologie dentară sunt prezentate, în zilele de 14-15 decembrie 2018, la Chișinău, în cadrul Сongresului internațional ImplantoDays, organizat de Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

 • Curs inedit privind utilizarea derivatelor sângelui și factorilor de creștere în stomatologie și estetica facială

  (Ro) Dr. Cleopatra Nacopoulos, stomatolog, parodontolog și expert în estetica facială din Atena, Grecia — deținătoarea unor metode inovative în domeniu a ținut un curs pentru studenții și rezidenții stomatologi. În semn de apreciere a aportului în dezvoltarea învățământului superior medical, Cleopatrei Nacopoulos i-a fost conferit titlul onorific de Visiting Professor al USMF „Nicolae Testemiţanu”.

 • Ambasadorul Turciei în vizită la USMF „Nicolae Testemițanu”

  (Ro) Excelența Sa Gurol Sokmensuer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, a efectuat o vizită de documentare la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în data de 13 decembrie curent.

 • Comisia interministerială și-a început activitatea la USMF „Nicolae Testemițanu”

  (Ro) „Afirm cu toată responsabilitatea că Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova nu este implicată în această schemă frauduloasă și nu admitem, sub nicio formă, o asemenea situație. Excludem orice presupunere de complicitate a angajaților instituției în falsificarea actelor de studii eliberate absolvenților”, a declarat rectorul Ion Ababii.

 • Reacţia USMF „Nicolae Testemițanu” referitor la materialele difuzate în mass-media

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă îngrijorarea că, în materialele reflectate în mass-media cu privire la dosarul „Diplome care ucid”, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova, unde instituția noastră este unica care instruiește medici și farmaciști. Considerăm că acest fapt denigrează imaginea țării și a instituției noastre și dezinformează publicul.

Информация об университете

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Зачисление

Прием в ПЗ ГУМФ осуществляется на конкурсной основе с целью отбора кандидатов согласно знаниям и навыкам.

Обучение

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Научные исследования

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Информация для студентов

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Стипендии, стажировки, гранты

Университет предлагает целый ряд возможностей для личного профессионального роста: университет дает возможность получать стипендии, стажировки, участвовать в различных проектах и мероприятиях.

Публикации

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Галерея

Приглашаем познакомиться с ПЗ Государственным Университетом Медицины и Фармации им. Николае Тестемицану посредством фотографий.
 

События

Dec 20

Gala Mediciniștilor Laureați 2018 (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza, în data de 20 ...

Dec 21

Delegaţie din China la USMF „Nicolae Testemițanu” (Ro) Doi profesori din Republica Populară Chineză se vor afla într-o vizită de lucru la Universitate...

Mar 03

A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile (Ro) Catedra de igienă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Rep...

Mar 29

Curs internațional de patologie a sistemului digestiv (Ro) În perioada 29-30 martie 2019, la Chişinău, va avea loc al IV-lea Curs internațional de patolog...