Ion Ababii, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Academicianul Ion Ababii – decorat cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul”

Published: 11.02.2019

 

Ordinul Bogdan ÎntemeietorulAcademicianul Ion Ababii, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost decorat cu Ordinul Bogdan Întemeietorul – distincția Președinției Republicii Moldova.

Decorația de stat a fost oferită pentru merite deosebite în afirmarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, pentru contribuție substanțială la instaurarea coeziunii și concordiei în societate și pentru activitate intensă întru promovarea valorilor general-umane.

Aducem felicitări domnului rector Ion Ababii pentru această apreciere, ceea ce este o nouă confirmare a devotamentului, a profesionalismului, a onestității, a responsabilității și a excelenței Domniei Sale atât în domeniul învățământului superior, al științelor și al practicii medicale, cât și în viața publică din Republica Moldova.

Distinse Domnule Rector, Vă exprimăm înaltă recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată, dorindu-Vă multă sănătate, noi forțe și energie creatoare, proiecte grandioase și realizări remarcabile în continuare!

De notat că, pe parcursul activității, rodul muncii rectorului Ion Ababii a fost înalt apreciat cu numeroase distincții, printre care: Ordinul „Prietenia Popoarelor”, „Ordinul Republicii”, titlul onorific „Om Emerit” al Republicii Moldova etc.

În ierarhia ordinelor Republicii Moldova, Ordinul Bogdan Întemeietorul este al treilea, după Ordinul Republicii, Ordinul Ştefan cel Mare, şi înainte de Ordinul de Onoare.

Ordinul Bogdan Întemeietorul
usmf
Ordinul Bogdan Întemeietorul 
distinctie de stat
Ion Ababii
rector

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii