Împarte o carte

Campania „Împarte o carte, împarte sănătate!”

Published: 01.03.2019

Imparte o carte, imparte sănătate!

Se știe cât de mult iubesc copiii cadourile și surprizele, iar o carte este,  pentru mulți dintre ei, unul dintre cele mai preferate și așteptate daruri. Aveți o carte ce v-a impresionat şi ați vrea să împărtășiți şi altora învățăturile ei, atunci participaţi la campania „Împarte o carte, împarte sănătate!”, organizată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în perioada 1 martie-1 aprilie 2019.

Acțiunea vine în susținerea micilor pacienți internați în spital. În acest context, Vă îndemnăm să dăruiți o carte unui copil, care are nevoie de încredere și siguranță că se va însănătoși mai rapid din simpla idee de a avea un prieten - o carte - care l-ar însoți oriunde s-ar afla și îl va motiva să se apropie cu mai mult interes și dragoste pentru lectură.

Sunt binevenite cărțile cu povești, povestiri, poezii, romane, enciclopedii, dicționare ilustrative, cărți pentru dezvoltare personală sau cele de colorat, destinate copiilor de diferite vârste. De asemenea, aţi putea veni cu o dedicație specială, în scris, pentru copilul care va deschide cartea. Acest lucru le va ajuta micuţilor să-şi dezvolte spiritul și să le stimuleze optimismul, îi va încuraja să creadă în vise, să privească viața în culori vii și să se simtă eroi și învingători, regăsindu-se în personajele din povești.

De aceste donații se vor bucura copiii spitalizați la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 din Chișinău, în data de 5 aprilie 2019, în ajun de Ziua Mondială a Sănătății. În această zi, mediciniștii vor distribui câte o carte fiecărui copil și vor organiza Ora lecturii în câteva secții ale spitalului.

Deoarece cărțile pot fi o sursă de infecție, Vă rugăm să donați doar cărți noi sau în stare foarte bună. Acestea vor fi colectate la Departamentul Comunicare și Relații Publice, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), bir. 117, și la sediul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină. De asemenea, în acest scop caritabil, se pot face donații financiare. Din sursele colectate vor fi achiziționate cărți și creioane colorate.

Acțiunea este organizată de Departamentul Comunicare și Relații Publice al USMF „Nicolae Testemițanu”, în comun cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, al patrulea an consecutiv.


 

imparte o carte imparte sanatate
campanie de sănătate
imparte o carte
asrm
USMF
împarte sănătate
medicinişti
Ziua mondiala a Sanatatii

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii