Workshop internațional privind învățarea bazată pe probleme

Published: 15.03.2019

PBLMD

În perioada 12-16 martie 2019, o echipă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova participă la un workshop la Universitatea din Aalborg, Danemarca. Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Spre consolidarea competitivității și șanselor de angajare ale studenților”, la care participă și alte cinci instituții de învățământ superior din țară (USM, UTM, ASEM, US „Alecu Russo” din Bălţi, US „B. P. Hasdeu” din Cahul).

La Aalborg, instituția noastră este reprezentată de Olga Tagadiuc, prorector pentru studii de doctorat, director al Școlii doctorale în domeniul științelor medicale, și Silvia Stratulat, conferențiar universitar, șefa Departamentului Didactic și Management Academic.

Agenda workshopului cuprinde diverse activităţi ce vizează aspecte esenţiale ale procesului educaţional determinat de principiile modelului Problem Based Learning (PBL)  – o abordare de învăţare centrată pe student, pe lucrul individual şi de grup, profesorul având rolul de mentor.

Obiectivul Proiectului constă în modernizarea programelor de studii bazate pe soluţionarea problemelor şi implementarea acestora la ciclul licenţă al universităţilor partenere din Republica Moldova. Scopul final este de a îmbunătăţi calitatea metodelor de predare-învăţare, de a remodela programele de studii din învăţământul superior din țara noastră, de a spori relevanţa absolvenţilor pentru piaţa forţei de muncă. Proiectul prevede şi componenta de mobilitate pentru studenţi şi cadre didactice din R. Moldova în instituțiile partenere din Uniunea Europeană.

logo Erasmus+

Reamintim că, Universitatea din Aalborg, Danemarca, este coordonator principal al Proiectului European Erasmus+, iar în luna februarie curent, cele șase universități din țară, beneficiare ale Proiectului PBLMD, și-au prezentat rapoartele de implementare.

Proiectul menționat se va încheia la sfârșitul anului 2019.

PBLMD
usmf
PBLMD
Erasmus+
învățarea bazată pe probleme
proiect

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii