workshop privind comunicarea eficientă

Comunicarea eficientă – un must-have pentru reușita profesională și personală

Published: 01.04.2019

 

workshop privind comunicarea eficientă

Specialiştii Centrului de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au organizat, în data de 28 martie curent, un workshop la tema „Comunicarea eficientă – un must-have pentru reușita profesională și personală”. Activitatea a fost destinată studenților, medicilor-rezidenți, studenților-doctoranzi şi cadrelor științifico-didactice.

Atelierul s-a axat pe diseminarea cunoştinţelor privind expunerea  punctului de vedere și menținerea poziției, refuzul unei solicitări nedorite şi  atingerea scopului în corespundere cu valorile personale și cu drepturile altor oameni.

Corina Lazăr, psiholog la Centrul de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră, a venit în faţa participanţilor cu o prezentare despre tehnicile de comunicare asertivă, ce presupun: demonstrarea empatiei faţă de partener, cunoaşterea completă a situaţiei şi a informaţiei abordate, păstrarea calmului, respectarea esenţei subiectului şi propunerea compromisului. La rândul lor, regulile asertivităţii ţin de cunoaşterea mai multor drepturi: de evaluare a comportamentului, a emoţiilor şi a gândurilor proprii şi asumarea responsabilităţii şi a consecinţelor acestora; de a gândi bine despre sine; de a comite greşeli şi de a-ţi asuma responsabilitatea pentru ele; posibilitatea de a face orice fără a viola drepturile altora ș.a.

„Ca rezultat, comportamentul asertiv contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea încrederii în sine, respectarea drepturilor personale, îmbunătăţirea abilităţilor de luare a unor decizii responsabile şi dezvoltarea abilităţilor de  management a conflictelor”, a punctat specialistul.

Totodată, participanţii la workshop au avut posibilitatea să-şi testeze cunoştinţele obţinute în baza unui exerciţiu practic. Aceştia și-au expus feedbackul în fişele de evaluare a atelierului, catalogându-l drept unul util, pentru că le-a răspuns tuturor aşteptărilor, ajutându-i să iasă din zona de confort şi să asimileze cunoştinţe noi despre noţiunea de asertivitate.

workshop privind comunicarea eficientă
workshop privind comunicarea eficientă
workshop privind comunicarea eficientă
workshop privind comunicarea eficientă
workshop privind comunicarea eficientă
workshop privind comunicarea eficientă
usmf
Centrul de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră
workshop
studenţi
consiliere psihologică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii