USMF „Nicolae Testemițanu” a dat start admiterii la studii

USMF „Nicolae Testemițanu” a dat start admiterii la studii

Published: 08.07.2019

 

Admitere 2019

În data de 8 iulie curent a început admiterea la studii superioare de licenţă şi integrate la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Astfel, până la 20 iulie, doritorii de a-și efectua studiile în domeniul medicinei sau farmaciei pot depune actele pentru participare la concursul de admitere pentru anul universitar 2019-2020. 

Oferta educațională a universității noastre cuprinde următoarele specialități: Medicină, Stomatologie, Farmacie, Medicină preventivă, Optometrie și Asistență medicală generală. Planul de admitere - locurile cu finanţare bugetară pentru anul de studii 2019-2020 - urmează a fi stabilit în curând de către guvern. 

Diana Uncuța, secretar responsabil al Comisiei de admitere a USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat că la concurs pot participa toți deținătorii diplomelor de bacalaureat și ai diplomelor de studii profesionale (colegiu). „Chiar dacă anul curent, Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare a anunțat eliberarea diplomelor de bacalaureat în perioada 8-9 iulie, în prima zi de admitere la universitatea noastră s-au prezentat tineri care au reușit să-și ia diploma de bacalaureat încă de vineri, 5 iulie. Aceasta, probabil, din marea dorință de a deveni cât mai curând student la medicină sau la farmacie”, a opinat secretarul responsabil al Comisiei.

Admitere 2019

Timizi, dar în același timp vădit emoționați, proaspeții absolvenți de licee au venit să-și depună actele însoțiți de părinți, frați, rude sau prieteni. „Am așteptat momentul acesta de mulți ani. Dintotdeauna am visat să devin medic-chirug. În familia mea și mama, și mătușa sunt medici de profesie, iar eu vreau să le urmez calea”, ne-a spus Diana, venită de la Bălți.

Sergiu, un alt candidat la studii, a menționat: „Domeniul medicinei îmi este mai aproape sufletului. Îmi doresc să reușesc să obțin un loc la buget, ținând cont că am media 9,05. Vreau să devin medic și să profesez aici, în țară.

Menționăm că și în acest an, 15 la sută din numărul total de locuri (la fiecare specialitate/domeniu de formare profesională), prevăzute în Planul de înmatriculare cu finanţare bugetară, vor fi oferite candidaţilor rămaşi fără ocrotire părintească sau cu grad de dizabilitate ce le permite frecventarea studiilor şi practicarea profesiei, sau ambii părinţi sunt cu grad de dizabilitate. Totodată, se oferă prioritate tinerilor ai căror părinți au participat la acţiunile militare pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, la războiul din Afganistan sau la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, militarii, participanţii la operaţiunile militare post-conflict cu caracter umanitar în Irak. Persoanele care provin din familii cu patru şi mai mulţi copii sau sunt absolvenţi ai şcolilor din localităţile de Est ale republicii, sau din familii de romi, sau au efectuat serviciul militar în termen, de asemenea, dețin prioritate la concursul de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”.

Admitere 2019

Rezultatele intermediare ale concursului vor fi afișate în data de 23 iulie, iar până în data de 25 iulie, câștigătorii trebuie să depună documentele în original.

La 28 iulie, Universitatea va prezenta rezultatele finale ale concursului de admitere la studii pentru anul universitar 2019-2020.

În cazul în care vor exista locuri neacoperite ca rezultat al sesiunii de bază, Comisia va organiza sesiunea suplimentară de admitere. Astfel, în perioada 30 iulie-2 august 2019, doritorii vor putea depune actele, iar în data de 5 august vor afla rezultatele.

Amintim că membrii Comisiei de admitere activează în Blocul didactic central (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165), de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, cu pauză între 13:00-14:00, iar sâmbătă - între orele 9:00-15:00, cu pauză între 12:00-13:00. Pentru informaţii suplimentare, apelaţi la numărul de telefon 022 205 153.

Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
Admitere 2019
USMF
admitere 2019
absolvenți
candidați la studii
programe de studii
studii universitare
admitere

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii