2 octombrie - Ziua alegerilor rectorului

2 octombrie - Ziua alegerilor rectorului

Published: 30.09.2019

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională Vă reamintește că pe data de 2 octombrie se va desfășura procesul de alegere a rectorului Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

Alegerile se realizează prin vot universal, direct, secret și liber exprimat și se vor desfășura în cadrul Secției de votare, amplasată în incinta Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 165), între orele 9:00–17:00.

Fiecare membru al comunității universitare cu drept de vot se va prezenta personal în Secția de votare, se va legitima în baza buletinului de identitate, va semna prezența sa în lista respectivă, va primi buletinul de vot şi îşi va exercita dreptul de vot. Votul se va exprima individual, în cabina de vot, prin aplicarea ștampilei de vot în dreptul unui singur candidat pentru care se optează, în coloana „Vot”, după care buletinul de vot, pliat în două, se va introduce în urna de vot. Dacă alegătorul a completat greşit buletinul, la cererea lui, Comisia va anula buletinul restituit şi îi va elibera imediat un alt buletin de vot, o singură dată, acest caz fiind înregistrat în procesul-verbal cu privire la votare şi în lista electorală.

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională, în ședința din 25 septembrie 2019, a decis că, în ziua de 2 octombrie 2019, sunt interzise orice elemente de agitație electorală din partea concurenților electorali și a altor persoane atât în spațiul universitar, cât și prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare.

În această ordine de idei, Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională își exprimă încrederea că procesul electoral se va desfășură în strictă conformitate cu prevederile cadrului normativ în vigoare, și în continuare, cu respectarea de către concurenții electorali și personalul universitar a  principiilor de etică academică, onestitate și corectitudine.    

Alegerile rectorului
usmf
alegeri rector USMF
alegeri

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii