Problemele stomatologiei din Moldova abordate la congrese internaționale

Published: 18.10.2019

Congresul Federației Dentare Internaționale

SolomonConferențiarul universitar Oleg Solomon, președintele Asociației Stomatologilor din Republica Moldova, și Veaceslav Zuev, asistent universitar la Catedra de stomatologie ortopedică „Ilarion Postolachi” a USMF „Nicolae Testemițanu”, au reprezentat țara și instituția noastră la Congresul Federației Dentare Internaționale (FDI). Forumul științific a avut loc în San Francisco, SUA, în perioada 2-6 septembrie 2019. 

În cadrul ședințelor plenare a FDI și a Organizației Europene de  Stomatologie (ERO), Oleg Solomon a prezentat un raport amplu, în care a abordat problemele stomatologiei și ale sănătății orale în Republica Moldova.

Potrivit delegaților moldoveni, acest congres reprezintă un eveniment emblematic pentru FDI și pentru asociațiile membre, datorită căruia știința și practica stomatologică avansează, oferind o oportunitate unică de relaționare cu lideri globali în sănătatea orală și consolidare a parteneriatelor. Programul științific al manifestării a inclus activități interactive și dezbateri la subiecte relevante în stomatologie, dar și o expoziție tematică la care au participat figuri proeminente din domeniu. 

La congres au participat peste 31 de mii de delegaţi din 136 de țări ale lumii. 

 

Congresul de Medicină Dentară „Transilvania”

congres clujO delegație de stomatologi a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a participat la Congresul de Medicină Dentară Transilvania, care s-a desfășurat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România, în perioada 10-12 octombrie curent. Evenimentul științific, ajuns la cea de-a X-a ediție, a fost consacrat jubileului de 100 de ani ai învățământului stomatologic din Cluj-Napoca și a avut genericul Excelență în practica dentară.

Instituţia noastră a fost reprezentată de profesorul Sergiu Ciobanu, dr. hab. șt. med., decanul Facultății de Stomatologie, profesorul Nicolae Chele, dr. hab. șt. med., și conferențiarul Oleg Solomon, dr. șt. med. Ultimii au participat cu comunicări, fapt pentru care au fost premiați cu Medalia jubiliară 100 de ani de învățământ stomatologic și cu diplome de excelență. 

Potrivit organizatorilor, tematica congresului din acest an a exprimat rezultatele dezvoltării medicinei dentare până la un nivel de excelență. În cadrul evenimentului, participanții au împărtășit experiențele personale, inovațiile, dar și unele eșecuri, ce au constituit subiecte pentru discuții și analiză. Totodată, forumul a constituit o ocazie de actualizare a cunoștințelor în domeniu, o oportunitate de întâlniri colegiale în workshopuri atractive şi dezbateri axate pe management și cadrul legislativ în domeniu. 

 

congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
congres international in stomatologie
usmf
congresul mondial dentar
Facultatea de Stomatologie
congres
învățământ stomatologic
Organizația Europeană de Stomatologie
Federația Dentară Internațională
congres internaţional

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii