Conferință internațională privind maladiile netransmisibile

Published: 27.11.2019
20 - 
Universitatea de Stat din oraşul Tbilisi, Georgia
în baza invitaţiei

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va participa, în calitate de co-organizator, la cea de-a IV-a Conferință internațională privind maladiile netransmisibile cu genericul Prevenirea traumatismelor și violenței – perspective globale. Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 mai 2020, la Universitatea de Stat din oraşul Tbilisi, Georgia.

Conferinţa se adresează tinerilor cercetători, medicilor-rezidenţi şi specialiştilor din domeniu. Persoanele interesate să prezinte lucrări științifice la evenimentul menționat pot să le expedieze în perioada 1 noiembrie 2019-1 februarie 2020, pentru a fi aprobate de către Comitetul științific internațional. Autorii lucrărilor vor fi informați cu privire la acceptarea rezumatelor până la data de 1 martie 2020. 

În cadrul forumului științific vor fi discutate probleme ce ţin de  prevenirea și reducerea violenței și a traumatismelor la nivel internaţional, iar printre subiectele ce vor fi abordate se enumeră: prevenirea traumatismelor, prevenirea violenței, siguranța rutieră, siguranța copilului, prevenirea traumatismelor la vârstnici, prevenirea traumatismelor la locul de muncă, traumatismele și îngrijirile acute, programe de reducere a traumatismelor și a violenței şi colaborarea intersectorială.

La eveniment vor participa circa 150 de persoane. 

Conferința este organizată în cadrul Proiectului „iCREATE: Sporirea capacității de cercetare în Europa de Est”, implementat în perioada 2016-2021, cu susţinerea financiară a Institutului Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii.          

Pentru mai multe detalii privind condițiile de înregistrare și de participare la eveniment, accesați link-ul: https://www.tsu.ge/data/file_db/medicine/symposium.pdf

Persoană de contact: Serghei Cebanu, șeful Catedrei de igienă, tel.: 022 205 463, e-mail: serghei.cebanu@usmf.md.

Ajouter au calendrier 2020-05-20 06:00:00 2020-05-20 06:00:00 Conferință internațională privind maladiile netransmisibile Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
conferinţă
conferiinţă internaţională
prevenirea traumatismelor
prevenirea violenţei
siguranţa rutieră
siguranţa copilului
locul de muncă
cercetători
medici-rezidenţi
specialiști

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii