Memorandum de colaborare cu Universitatea de Medicină din Plovdiv

Published: 29.11.2019

Colaborare cu PlovdivUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova își extinde parteneriatul cu instituții similare din Bulgaria, și anume cu Universitatea de Medicină din Plovdiv. În acest context, profesorul Dilyana Vicheva, prorector pentru cooperare internațională și activitate de proiect, a vizitat instituția noastră pentru a stabili împreună cu rectorul Emil Ceban aspectele colaborării bilaterale.

În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile de cooperare dintre cele două universități și identificate o serie de preocupări comune, în acest sens fiind semnat un Memorandum de colaborare ce vizează facilitarea programelor de mobilitate pentru studenţi şi cadre didactice, conlucrarea în cadrul activităților academice și de cercetare, și, respectiv, schimbul de informații şi de materiale didactice și științifice. Rectorul Emil Ceban a menționat că, în următorii ani, își propune să impulsioneze sectorul științific, întrucât învăţământul universitar este unul complex și include, în mod necesar, cercetarea. Astfel, intențiile de cooperare externă, în special pe acest segment, sunt acceptate și binevenite.

La rândul său, prorectorul Dilyana Vicheva a accentuat că USMF „Nicolae Testemițanu” reprezintă, pentru partea bulgară, un avantaj în câștigarea proiectelor europene, pentru că țara noastră nu face parte din Uniunea Europeană. Acest fapt este în beneficiul ambelor instituții și încurajează inițierea colaborării. 

Memorandumul este încheiat pe un termen de 3 ani și prevede stabilirea unui cadru interinstituțional de dezvoltare a parteneriatului. Acesta mai presupune organizarea unor manifestări cu caracter științific - cursuri, simpozioane, conferințe -  și publicarea rezultatelor obținute prin cercetările realizate în comun.

La final, semnatarii şi-au exprimat disponibilitatea de a depune toate eforturile pentru ca prevederile acordului să fie realizate.

 

colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
colaborare Plovdiv
usmf
colaborare internațională
rector Emil Ceban
Universitatea de Medicină din Plovdiv
Memorandum de colaborare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii