Un nou grup de stomatologi americani au fost admiși la Programul Internațional în Stomatologie la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 16.01.2020

delegatie mamaliger39 de medici stomatologi, - cetățeni rezidenți americani, au început săptămâna curentă studiile la Programul Internațional în Stomatologie (IDP - International Dental Program) la Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Este al doilea grup de medici stomatologi instruiți în cadrul programului de secundariat clinic în Stomatologie, lansat în ianuarie anul trecut.

Medicii secundari au venit însoțiți de reprezentantul oficial al universității noastre în SUA, Josef Mamaliger, preşedintele companiei „UMUSA” de recrutare a studenţilor din California și profesorul Luis Dominicis, preşedintele Societăţii Stomatologilor din Los Angeles. În contextul acestui eveniment, echipa administrativă a USMF „Nicolae Testemițanu” - rectorul Emil Ceban, prorectori, șefi de departamente și reprezentanții Facultății de Stomatologie au avut o întrevedere cu delegații americani.

Discuțiile au vizat per general obiectivele și direcțiile de activitate în următorul an academic atât pe segmentul instruirii studenților la programul de studii superioare integrate în Stomatologie cu durata de cinci ani, cât și pe cel al programului de studii postuniversitare prin secundariat clinic de doi ani. Au fost abordate unele aspecte în vederea asigurării procesului didactic cu ustensile stomatologice, echipament, precum și materiale instructiv-didactice. De asemenea, părțile au analizat unele probleme ce țin de selectarea și documentarea cetățenilor străini, condițiile de cazare și de trai pe perioada șederii lor în țara noastră. 

Rectorul Emil Ceban a subliniat că unul dintre aspectele-cheie în realizarea programului de studii în secundariat clinic ține de dezvoltarea abilităților practice ale medicilor stomatologi, fapt ce va asigura o pregătire și mai bună a specialiștilor. În alt context, rectorul a menționat necesitatea pregătirii Facultății de Stomatologie pentru reacreditarea, în termen, a programelor de studii vizate. 

stomatologi americaniJosef Mamaliger a apreciat responsabilitatea echipei administrative pentru toți studenții străini, care-și fac studiile la universitatea noastră și a remarcat competențele profesionale ale cadrelor profesoral-didactice, dar și bunăvoința şi deschiderea acestora pentru a oferi susținere, în special, mediciniștilor.

Menționăm că, în prezent, la USMF „Nicolae Testemițanu” își fac studiile 71 de studenți americani la facultățile de Stomatologie și Medicină nr. 2 și 76 de medici stomatologi, cu reședință în California, la Programul Internațional în Stomatologie în limba engleză. Programul presupune doi ani de studii full-time - 7 ore zilnic, 17 săptămâni în semestru, după care medicii vor obține un certificat de absolvire a studiilor postuniversitare în Stomatologie prin secundariat clinic. Ulterior, fără a susține diferențe de curs, absolvenţii IDP vor avea de promovat un examen în California, SUA.


 

intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
intrunire delegatie americani
USMF
Facultatea de Stomatologie
Programul Internațional în Stomatologie
International Dental Program
UMUSA
studii postuniversitare
secundariat clinic
stomatologi americani

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii