Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană

Published: 09.09.2020
06 - 
11:00
Blocul didactic central al Universității (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165)
înregistrare prealabilă

 

Catedra de filosofie și bioetică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează, în zilele de 6 și 7 noiembrie 2020, conferința ştiințifică internațională „Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: studii inter și pluridisciplinare”, ediția a III-a. 

Ședința de inaugurare va avea loc în Sala de conferințe nr. 205, etajul II, Blocul didactic central al Universității (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 11:00.

La eveniment vor fi abordate subiecte actuale din diverse domenii ale științei și filosofiei, ce relevă problemele sănătății umane în condițiile societății din prima jumătate a secolului al XXI-lea şi vor fi reflectate valorificările științifice recente din domeniu. Rapoartele vor fi prezentate în trei secții: Medicina și societatea între realizări și probleme presante; Cadrul spiritual și asigurarea calității vieții, bunăstării și siguranței în sănătate; Viața și sănătatea omului contemporan din perspectivă multidimensională. De asemenea, lucrările conferinței vor fi organizate și în două subsecții: Contextul interdisciplinar al abordării vulnerabilității persoanelor cu afecțiuni cronice; Dopajul – subiect al sportului modern și al sănătății publice.

La conferință vor participa specialiști notorii din țară și de peste hotare. Acțiunea se înscrie în ciclul de manifestări dedicate aniversării a 75-a de la fondarea Universității.

Forumul științific este organizat în parteneriat cu Centrul Național de Bioetică din Republica Moldova și Asociația pentru Filosofie din RM, în cadrul proiectului „Abordarea interdisciplinară bioetico-socio-medicală a contingentului vulnerabil de populație cu stare severă de sănătate și posibilitățile de reabilitare” a Programului de stat 2020-2023. 

Ajouter au calendrier 2020-11-06 09:00:00 2020-11-06 09:00:00 Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii