Mesajul rectorului Emil Ceban către comunitatea USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 24.09.2020

 

emil cebanStimați membri ai comunității universitare,

2020 este un an deosebit, în care Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” sărbătorește 75 de ani de activitate prodigioasă în domeniul învățământului superior medical și farmaceutic. Consemnarea acestui eveniment va fi marcată prin desfășurarea Congresului aniversar, ce pune accentul pe viziuni interdisciplinare largi, pe comunicare și colaborare cu reprezentanții comunității științifice internaționale.

Congresul va fi inaugurat în data de 21 octombrie, ora 15:00, și va continua cu cinci lecturi tematice (State of the Art Lectures), ținute de către invitați speciali din Italia, Turcia, Marea Britanie și România.

Lucrările Congresului vor fi inițiate la 22 octombrie, în cadrul a 9 sesiuni plenare, având ca invitați savanți și profesori cu renume, după care vor continua 20 de sesiuni - repartizate în secții pe opt profiluri tematice.

În ziua următoare, la 23 octombrie, se vor desfășura cursurile educaționale și workshopurile medicale. Cu siguranță, subiectele de actualitate și atât de diverse ale Congresului trezesc interesul fiecărui membru al comunității universitare și a specialiștilor în domeniu. În acest context, Vă invităm să participați activ la lucrările forumului științific, care reflectă activitatea de cercetare în domeniul biomedicinei și sănătății din Republica Moldova.

În acest context, vin cu un apel către decani, prodecani, șefi de subdiviziuni să mobilizeze și să încurajeze înregistrarea la lucrările Congresului a studenților, a medicilor-rezidenți, a doctoranzilor, a cadrelor științifico-didactice și științifice. În prezent, este deschisă înregistrarea, cu participare simplă, la sesiunile plenare, la sesiunile în secții pe profil tematic, la cursurile educaționale și la workshopurile medicale.

Înregistrarea se va încheia la 30 septembrie. 

Vă îndemn să confirmăm împreună, prin atitudine și responsabilitate, sloganul logoului aniversar al Universității - „Calitate, Excelență, Performanță”. 

Cu urări de sănătate,

Rector Emil Ceban,

profesor universitar,

doctor habilitat în științe medicale 

emil ceban
USMF
Congres aniversar
Forum științific
comunitate ştiinţifică
mesaj rector

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii