Congres internațional în domeniul sănătății mintale

Published: 02.03.2021
24 - 
9:00
on-line
înregistrare prealabilă

Al doilea Congres Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni din Republica Moldova cu genericul „Sănătatea mintală într-o lume plină de provocări” se va desfășura, la Chișinău,  în perioada 24-26 iunie 2021. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu  Catedra de psihiatrie, narcologie și psihologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în cadrul proiectului  moldo-elvețian „MENSANA – Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.

Evenimentul va avea loc în format mixt, în sală fiind prezenți experți naționali în domeniu, iar în regim on-line, circa 250 de persoane. Astfel, în intervalul 09:00-15:00, aceștia se vor întruni în incinta USMF „Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), în Sala de conferințe nr. 205, iar între 15:00–18:00, în paralel, în sălile nr. 205 și nr. 204. 

Forumul este destinat pentru psihiatri, medici-rezidenți, psihoterapeuți, narcologi, medici de familie, psihologi clinicieni, medici generaliști, cercetători, manageri și autorități competente în elaborarea politicilor din domeniu.

Pentru prima dată, vor avea loc sesiuni precongres pentru medici-rezidenți și tineri specialiști, precum și pentru psihologi clinicieni. Programul acestuia include o serie de conferințe, simpozioane și sesiuni plenare la următoarele subiecte: psihofarmacologia, psihiatria adultului și a copilului, fenomenul de stigmă în sănătatea mintală, servicii comunitare, adicții, psihoterapie ș.a., precum și vor fi abordate aspecte ce țin de preluarea bunelor practici din străinătate. 

Invitați speciali la forum sunt personalități notorii din cadrul societăților internaționale de profil precum: Asociația Europeană de Psihiatrie (EPA) și cea Mondială (WPA), dar și savanți din România, Federația Rusă, Belarus, Franța, Elveția, Italia etc. 

Pentru mai multe detalii accesați: sanatatemintala.md/ro/congres-ro/congres-2021-ro și https://www.facebook.com/sanatatemintala.md/ sau adresați întrebări la e-mail-ul: sanatatemintalamd@gmail.com

 

Ajouter au calendrier 2021-06-24 06:00:00 2021-06-24 06:00:00 Congres internațional în domeniul sănătății mintale Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
USMF
congres
congres internaţional
sănătate mintală
Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni
Catedra de psihiatrie, narcologie şi psihologie medicală
psihiatrie
psihologie medicală

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii