„Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță”: Conferința științifică anuală
- 1792 vues
În perioada 20-22 octombrie 2021, comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează Conferința științifică anuală cu genericul Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță, ce are scopul de a îmbina armonios maturitatea, tradițiile, experiența, rezultatele științifice și noile direcții de cercetare ale tinerilor medici și cercetători. Manifestarea științifică se înscrie în șirul evenimentelor dedicate Zilelor Universității, în contextul marcării celei de-a 76-a aniversări de la fondare.
Lucrările Conferinței se vor desfășura în regim mixt - cu prezență fizică și on-line, prin intermediul platformei Google Meet și cu transmisiune live.
Conferința va fi inaugurată la 20 octombrie, la ora 13:00, și va continua cu o serie de comunicări magistrale, organizate sub genericul State of the Art Lectures, ținute de profesori invitați de peste hotare, specialiști renumiți în domeniu, începând cu ora 15:00.
La 21 octombrie, se vor desfășura sesiunile în secții pe profil tematic, cu începere de la ora 9:00.
La 22 octombrie, tinerii medici, dar și toți doritorii, sunt invitați la cursuri educaționale și workshopuri medicale, de la ora 8:00.
În aceeași zi, va avea loc Ședința solemnă a Senatului și Gala Laureaților, începând cu ora 14:00.
Evenimentul include și două concursuri Performanță în cercetare, cu identificarea laureaților prin intermediul înregistrărilor oficiale - indicele Hirsh în Scopus și în Google Scholar și Impactul activității de cercetare, la care vor fi preluate datele din bazele de date Scopus și Google Scholar, iar învingătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Laureaților, în data de 22 octombrie.
Lucrările Conferinței științifice anuale, ediția 2021, va cuprinde:
▪ Ședința de deschidere a Conferinței
▪ Sesiuni în secții pe profil tematic
▪ Cursuri educaționale și workshopuri medicale
▪ Expoziția virtuală 2020-2021
▪ Culegerea de rezumate (ediție electronică)
▪ Rezumate în extenso publicate în Revista de științe ale sănătății din Moldova (MJHS)
▪ e-Postere publicate într-o Culegere de postere și/sau moderate
▪ Ședința solemnă a Senatului. Gala Laureaților
Participanții la conferință vor beneficia de credite de educație medicală continuă (EMC). Certificate de participare electronice vor primi doar persoanele înregistrate în prealabil și care vor fi prezenți la lucrările Conferinței, fizic sau on-line (după caz).
Cele mai bune lucrări ale cadrelor științifico-didactice și ale studenților-doctoranzi vor fi publicate într-un număr al „Revistei de știinţe ale sănătăţii din Moldova” (MJHS), iar cele mai apreciate lucrări ale studenților și ale medicilor-rezidenți vor fi editate într-un supliment al revistei.
Posterele acceptate vor apărea într-o culegere electronică cu acces deschis în Repozitoriul instituțional.
Programul final al Conferinței va fi disponibil după data de 15 octombrie.
Informații detaliate despre eveniment sunt accesibile pe: https://conferinta.usmf.md/, care integrează programul, oferta de cursuri educaționale și de workshopuri medicale, Ghidul pentru participare la expoziția virtuală, concursuri, întrebări și răspunsuri ș.a.
Participanții se pot înregistra la lucrările Congresului, la cursurile educaționale și workshopurile medicale până în data de 20 septembrie 2021, iar posterele electronice vor putea fi încărcate cu începere de la 21 iulie și până la 12 septembrie 2021.
Rezumatele științifice, a căror termen de aplicare a expirat la 12 iunie, vor fi evaluate pe parcursul lunii iunie, ulterior aplicanții vor fi informați prin e-mail despre rezultatele evaluării (12-20 iulie). În total, au fost acceptate 484 de rezumate, ce vor fi publicate în Culegerea electronică de rezumate, ce va fi plasată pe site-ul Conferinței.
Pentru informații suplimentare, puteți să expediați un mesaj pe: conferinta2021@usmf.md
Vă asigurăm că participarea Dumneavoastră la celebrarea celor 76 de ani ai USMF „Nicolae Testemițanu” este deosebit de importantă. Folosiți această oportunitate pentru realizarea schimbului de experiență și a transferului de cunoștințe!
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii