vaccinare

Instruirea personalului medical privind vaccinul Johnson & Johnson 

Published: 16.07.2021

johnsenPersonalul medical al Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară (CUAMP) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și reprezentanții tuturor centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova au participat la un atelier on-line privind tehnicile de administrare a vaccinului Johnson & Johnson, precum și procedurile de distribuire și stocare a acestuia, în data de 14 iulie. În acest context, administrația Universității a delegat la instruire 16 asistenți medicali din cadrul CUAMP.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în contextul recepționării unui nou lot de vaccin Johnson & Johnson – 151.200 de doze – ce a fost livrat țării noastre prin intermediul platformei COVAX, în data de 12 iulie curent. 

Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, de asemenea, a primit un lot de vaccin Johnson & Johnson, ce va fi disponibil la cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, care se va desfășura duminică, 18 iulie, la Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), între orele 8:00-16:00, fără programare prealabilă. 

Totodată, reamintim că cel de-al treilea Maraton universitar se organizează pentru administrarea rapelului cu AstraZeneca tuturor persoanelor care s-au imunizat la primul maraton cu acest vaccin, desfășurat în perioada 21-23 mai curent.

Foto credit: https://msmps.gov.md/

johnson&johnson
usmf
campanie de imunizare
Rapel AstraZeneca
Johnson & Johnson

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii