Expoziția internațională specializată „Infoinvent”-2021

Published: 23.09.2021
17 - 
11:00
on-line
înregistrare prealabilă

În perioada 17-20 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura Expoziția internațională specializată „Infoinvent”, ediţia a XVII-a. Evenimentul este organizat în regim on-line de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

Ceremonia oficială de deschidere a expoziției va avea loc în data de 17 noiembrie, ora 11:00, pe platforma Zoom Meeting. Linkurile de acces la evenimentele din cadrul expoziției le găsiți în Program.

Programul expoziției include Conferința inovațională internațională cu genericul „Inteligența Artificială, Inovații și Proprietatea Intelectuală”, ediția a V-a, care se va desfășura în data de 17 noiembrie. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea inovațiilor în regiunea râului Dunăre prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală (KnowING IPR)”. Lucrările conferinței se vor axa pe rolul și impactul inteligenței artificiale (IA) asupra procesului de inovare și a sistemului de proprietate intelectuală (PI). Experți din cadrul OMPI, OEB și EUIPO vor aborda cele mai noi tendințe în domeniu, prezentând potențialul IA pentru îmbunătățirea serviciilor de PI și creșterea calității datelor de proprietate intelectuală. Pentru înregistrare accesați: https://forms.gle/ST7u9jZduKUxR1SJ7 .

La 18 noiembrie va avea loc un webinar cu genericul „Development of Innovation Business and Intellectual Property Protection in the Digital Era”. Seminarul este organizat de către Asociația de cultură juridică Henri Capitant Moldova în colaborare cu AGEPI, în cadrul proiectului Jean Monnet Support to Associations in European Integration and Intellectual Property Protection Studies/ EUPROIN, implementat cu suportul programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Atelierul este dedicat mediului de afaceri și factorilor de decizie din domeniul proprietății intelectuale. Doritorii de a participa la eveniment sunt încurajați să se înregistreze pe: https://forms.gle/hyReGAWFB49jjknV8.

 Un alt webinar cu genericul „Plagiatul și dreptul de autor” va fi organizat la 19 noiembrie, în cadrul căruia specialiștii vor discuta despre plagiat și respectarea drepturilor de autor. Scopul evenimentului este familiarizarea participanților cu abordările actuale în reglementarea domeniului dreptului de autor și tendințele de dezvoltare ale sistemului, precum și mecanismele de prevenire a plagiatului în mediul academic din Republica Moldova și România. Pentru înregistrare accesați: https://forms.gle/kbsT9ox781DBpXKw7 .

În aceeași zi, cu începere de la ora 12:00, va avea loc ceremonia de premiere a laureaților Expoziției internaționale specializate „Infoinvent”.

Sâmbătă, 20 noiembrie, participanții la expoziție vor putea participa la activități de mentorat şi consiliere în domeniul proprietății intelectuale.

Lucrările prezentate la EIS „Infoinvent” vor fi repartizate conform următoarelor compartimente: Invenţii şi soiuri de plante, design industrial; Proiecte de cercetare și inovare; Creaţia tinerilor; Produse şi servicii inovative; Industrii creative. 

 

Ajouter au calendrier 2021-09-17 08:00:00 2021-09-17 08:00:00 Expoziția internațională specializată „Infoinvent”-2021 Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
Infoinvent
expoziţie
online
AGEPI
proprietate intelectuală

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii