Atelier de lucru privind evaluarea rapidă a riscurilor pentru sănătatea publică destinat specialiștilor din stânga Nistrului
- 151 vues
Disciplina de epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” de comun cu specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) au organizat un atelier de lucru privind evaluarea rapidă a riscurilor pentru sănătatea publică, în vederea implementării Programului de prevenire și control al infecțiilor în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Seminarul a fost organizat în zilele de 27 și 28 decembrie 2021, cu suportul Biroului OMS în Republica Moldova.
La atelier au participat specialiști din domeniul sănătății publice din stânga Nistrului, ghidaţi în procesul de lucru de echipa de experți formată din cadre didactice de la Disciplina de epidemiologie și din reprezentanți ai ANSP.
Conferențiarul universitar Angela Paraschiv, șefa Disciplinei de epidemiologie, a menționat că exercițiul a fost organizat în scopul fortificării competențelor specialiștilor în domeniul sănătății publice la nivel național în vederea consolidării cunoștințelor teoretice și abilităților practice în evaluarea rapidă a riscurilor și a componentelor de bază în prevenirea și controlul infecțiilor.
În cadrul atelierului au fost abordate următoarele subiecte: Metodologia OMS privind evaluarea rapidă a riscurilor pentru sănătatea publică, alertă precoce şi răspunsul la urgențele de sănătate publică; etapele de investigație a erupțiilor de maladii infecțioase; componentele de bază ale Programului de prevenire și control al infecțiilor și strategia multimodală; exerciții de implementare a strategiei multimodale; precauții standard și bazate pe transmitere.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii