Health Tech Forum Moldova 2022

Published: 13.06.2022
12:30
Tekwill (str. Studenților, 9/11, mun. Chișinău)
Free

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va participa la un forum național Health Tech Forum Moldova 2022, organizat de Startup Moldova, Technovator și Gyneco și în colaborare cu Tekwill.

Evenimentul va avea loc în data de 15 iunie curent, la Tekwill (str. Studenților, 9/11, mun. Chișinău), cu începere de la ora 12:30.

Scopul forumului este crearea unui roadmap în domeniul tehnologizării medicinei din Republica Moldova, ce va explora potențialul verticalei Healthtech și va servi drept resursă pentru identificarea de noi soluții și posibilități cu impact pozitiv asupra domeniului. Totodată, evenimentul va contribui la consolidarea relațiilor de colaborare între mediul academic, mediul privat, guvernamental, precum și mediul de inovație și tehnologii din țara noastră, parteneri-cheie și din străinătate.

 

Invitați speciali la eveniment sunt Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare, Sergiu Gaibu, ministru al economiei, Ala Nemerenco, ministra sănătății, Excelența Sa Dl Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelența Sa Dna Katarina Fried, ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Ion Gheorghe-Petrovai, cofondator FreshBlood România ș.a. Universitatea noastră va fi reprezentată de către academicianul Stanislav Groppa, prorector pentru activitatea de cercetare, și Sergiu Porcescu, consultant pe parteneriate strategice.

Agenda evenimentului include un program de circa 4 ore, inclusiv un panel de discuții și o sesiune de cinci grupuri de lucru interactive cu participanți-cheie, ce vor sonda posibilitățile tehnologizării medicinei în Moldova și vor veni cu o listă de concluzii și propuneri la final.

Subiectele ce vor fi abordate de către experți în cadrul workshopurilor țin de: educația digitală în sistemul medical; acordarea serviciilor medicale on-line: telemedicina; digitalizarea serviciilor medicale: programări on-line la medic și fișa electronică a pacientului; digitalizarea educației sexuale și reproductive; digitalizarea psihoterapiei.

Dacă ești interesat de dezvoltarea sistemului medical din Moldova sau ai dori să participi la sesiunile de discuție ale experților, atunci te invităm să completezi formularul de înscriere Înregistrare Health Tech Forum Moldova 2022 (google.com), iar ulterior organizatorii vor reveni cu detalii.

Partenerii forumului sunt Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Compania Bayer și People in Need Moldova cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații despre eveniment accesați linkul: https://technovator.world/events/health-tech-forum/

Ajouter au calendrier 2022-06-15 09:30:00 2022-06-15 09:30:00 Health Tech Forum Moldova 2022 Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
forum
cercetare
Health Tech Forum Moldova 2022
tehnologizare
HealthTech
digitalizare
domeniul medicinei

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii