Diaspora_NET

Reprezentanții USMF „Nicolae Testemițanu” au participat la conferința finală a programului Diaspora_NET

Published: 02.08.2022

În data de 26 iulie 2022, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a participat la conferința finală a Programului Diaspora_NET, implementat de Oficiul Institutului Republican Internațional (IRI) în Moldova și finanțat de National Endowment for Democracy (NED). În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte privind implicarea diasporei în dezvoltarea serviciilor publice și advocacy, precum și în domeniul educației și antreprenoriatului.

La conferință au participat reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova și Biroului Relații cu Diaspora (BRD), responsabili de cooperarea cu diaspora din cadrul instituțiilor naționale și internaționale, dar și reprezentanți ai diasporei medicale și non-medicale din Republica Moldova.

conferențiarPrezentă la eveniment, conferențiarul universitar Corina Iliadi-Tulbure a menționat că: „Inițiativa DiaMed este parte a strategiei de fortificare a domeniului cercetării și inovării la USMF „Nicolae Testemițanu” pentru perioada 2020-2030, rețeaua fiind dezvoltată și instituționalizată cu suportul BRD”. În prezentarea sa, la subiectul Educația și diaspora, conferențiarul a enumerat cele mai importante activități realizate în parteneriat cu BRD: State of Art Lectures – o serie de prelegeri ce abordează informații de ultimă oră din domeniul medicinei; participarea diasporei medicale la masa rotundă cu genericul Rețeaua medicală DiaMed – instruire prin cercetare în era internaționalizării; procesul de identificare a ariilor de interes pentru transferul de expertiză din partea specialiștilor francezi; desfășurarea unui curs de educație continuă și fondarea Laboratorului de bioinformatică și medicină computațională; existența colaborărilor bilaterale în cadrul proiectelor internaționale între USMF „Nicolae Testemițanu” și diverse instituții medicale de peste hotare etc.”. 

Conferința s-a desfășurat în cadrul a două sesiuni, prima având ca subiect „Implicarea diasporei în dezvoltarea politicilor publice și advocacy” și a doua – „De la educație la antreprenoriat: oportunități pentru implicarea diasporei”.

Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
Diaspora_NET
usmf
Diaspora_NET
National Endowment for Democracy
Oficiul Institutului Republican Internațional în Moldova

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii