Rezultatele finale ale concursului de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”, 2022
- 5642 vues
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat rezultatele finale ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate, pentru anul universitar 2022-2023. Numărul total al tinerilor care au promovat concursul este de 1084 de persoane la cele opt programe de studii oferite de instituție.
Alexandru Corlăteanu, secretar responsabil al Comisiei de admitere, a declarat că la programul de studii Medicină au fost admiși 710 studenți, la Stomatologie – 160, la Farmacie – 75, la Fiziokinetoterapie și reabilitare – 58, la Asistență medicală generală – 27, la Optometrie – 19, la Tehnologie radiologică – 17 și la Sănătate publică – 18 studenți. Numărul tinerilor înmatriculați include atât cei admiși cu finanțare de la bugetul de stat (450), cât și cei în bază de contract (634).
Cel mai mare concurs pentru ocuparea locurilor bugetare s-a înregistrat la Stomatologie (10 locuri) – 51 de persoane pentru un loc, urmat de specialitatea Farmacie (10 locuri), unde au concurat 11 candidați/loc și la Fiziokinetoterapie și reabilitare (5 locuri) – 14 candidați/loc, la Medicină (390 de locuri) – 2,4 candidați/loc, la specialitatea Optometrie (5 locuri) concursul a fost de 5,6 candidați/loc, la Asistență medicală generală (10 locuri) – 3,9 candidați/loc, la Tehnologie radiologică (10 locuri) – 2,5 candidați/loc și la Sănătate publică (10 locuri) – 1,5 candidați/loc.
Cea mai mare cerere la programele de master s-a înregistrat la Nutriție umană și Sănătate mintală publică.
Potrivit secretarului responsabil al Comisiei de admitere, pentru prima dată în ultimii ani un număr atât de mare de tineri au optat pentru programele de studii oferite de USMF „Nicolae Testemițanu” – 1753 de dosare au fost acceptate la concursul inițial de admitere la studii, ceea ce denota că instituția noastră rezonează atât cu cerințele sistemului medical național, cât și cu aria de interese a tinerilor.
„Ne bucură faptul că tinerii din țara noastră își doresc o carieră medicală. Prin această alegere ei demonstrează un nivel înalt de determinare, curaj, compasiune și entuziasm – calități extrem de necesare unui viitor medic sau farmacist”, a punctat secretarul Comisiei de admitere.
Tinerii admişi la studii în bază de contract vor fi înmatriculaţi doar după semnarea contractelor şi achitarea taxei de studii până în data de 19 august 2022 (inclusiv), la Centrul tehnic al Comisiei de admitere (biroul 113). Taxele de studii urmează să fie achitate integral (100%).
Menționăm că în data de 29 și 30 august 2022, între orele 9:00-18:00, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a USMF „Nicolae Testemiţanu” va livra seturile de manuale studenţilor înmatriculaţi la studii în anul I. Proaspeții mediciniști se vor prezenta la adresa Bibliotecii: str. Mălina Mică, 66, Blocul didactic nr. 2.
De asemenea, în zilele de 29 și 30 august 2022 va avea loc cazarea în cămine a studenților admiși în anul I. Bonul de achitare va fi transmis, în perioada 25-28 august, în poșta electronică, indicată în dosarul de admitere aplicat la concurs. Toate căminele sunt dotate cu bucătărie, camere de duș, internet şi alte facilități.
Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină vine în întâmpinarea studenților din anul I, dar și a membrilor comunității universitare, care doresc să procure halate personalizate USMF „Nicolae Testemițanu”. Modelele și mărimile halatelor vor fi expuse în holul Blocului didactic central, până joi, 18 august, începând cu ora 9:00 dimineața. Prin purtarea halatului personalizat consolidăm apartenența instituțională a fiecărui membru al comunității universitare și contribuim la sporirea imaginii universității noastre.
Transmitem sincere felicitări tuturor celor care au promovat concursul final de admitere. Bine aţi venit în familia USMF „Nicolae Testemițanu”!
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii