Curs de instruire privind gestionarea calamităților și a situațiilor de urgență – în comun cu Garda Națională din statul Carolina de Nord

Published: 20.05.2024
20 - 
9:00
Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (str. Nicolae Testemițanu, 29), Sala nr. 11, etajul I
în baza invitației

 

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se va desfășura un curs de instruire teoretică și practică referitor la comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor, destinat studenților din ultimii ani de studii, medicilor rezidenți, studenților-doctoranzi, cadrelor didactice și tinerilor specialiști. Instruirea va fi organizată în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în cadrul parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord.

Evenimentul va fi inaugurat la 20 mai la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (str. Nicolae Testemițanu, 29), Sala nr. 11, etajul I, începând cu ora 9:00. Cursul de instruire se va desfășura în perioada 20-24 mai 2024 în mai multe locații ale Universității: Complexul Sportiv Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 24/5) și pe terenul sportiv în aer liber.

În total, la activitățile de instruire vor participa peste 140 de persoane de la catedrele de: Ortopedie și traumatologie, Anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, Anesteziologie și reanimatologie nr. 2, Chirurgie generală și semiologie nr. 3, Medicină militară și a calamităților, Medicină de familie, Medicină internă-semiologie, Neurologie, Urgențe medicale „Gheorghe Ciobanu” și Chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi”. 

Mai multe detalii vedeți în Agenda evenimentului.

usmf
medicina
universitate
exerciții de simulare
calamități
situații de urgență
primul ajutor

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii