BioMedPlant

Stagiu în cadrul proiectului moldo-român „BioMedPlant”

Published: 21.07.2024

stagiuProfesorul universitar Tatiana Calalb, șefa Catedrei de farmacognozie și botanică farmaceutică, și conferențiarul universitar Cristina Ciobanu de la Catedra de tehnologie a medicamentelor de la Facultatea de Farmacie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au realizat un stagiu la Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare  a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (UȘAMV) din București, România.

Pe parcursul perioadei 8-19 iulie 2024, reprezentanții Facultății de Farmacie au fost familiarizați cu activitățile universității gazdă, infrastructura campusului studențesc, laboratoarele Centrului, serele și terenurile experimentale etc. De asemenea, delegația USMF a avut întrevederi cu echipa administrativă a UȘAMV – prorectorul pentru internaționalizare și relații studenți Florin Stănică, decanul Facultății de Horticultură Adrian Asănică, directorul Centrului - profesorul universitar Liliana Bădulescu, directorul pentru relații internaționale și mobilitate Adina Someșan cu care au abordat obiectivele proiectului, precum și modalitățile de realizare și promovare a rezultatelor acestuia. 

Reprezentantele universității noastre au participat și la expoziții de prezentare a produselor cultivate pe terenurile experimentale ale Centrului, oportunitate excelentă pentru a prezenta realizările și inovațiile universității în domeniul agriculturii și cercetării experimentale.

„Proiectul oferă USMF „Nicolae Testemițanu” oportunități de cercetare într-un centru științific modern, lucru în echipă, schimb de experiență de cercetare și management, avansare în studiul compușilor chimici de interes farmaceutic, și nu în ultimul rând, consolidarea colaborării interinstituționale”, a menționat profesorul Tatiana Calalb.

Aceasta a fost prima mobilitate organizată în cadrul proiectului de cercetare BioMedPlant „Valorificarea plantelor medicinale spontane și cultivate ca surse de compuși bioactivi prin utilizarea tehnicilor avansate de micropropagare”, lansat la 8 iulie curent 2024. Proiectul este implementat de UȘAMV în parteneriat cu USMF „Nicolae Testemiţanu” și Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău, Republica Moldova.

 

farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
farmacie
usmf
universitate
farmacie
plante medicinale
stagiu
mobilitate
cercetare
medicamente
proiect
BioMedPlant

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii