Căminul nr. 2

Inaugurarea Căminului nr. 2 din Campusul studențesc

Published: 04.10.2024

 

Căminul nr. 2Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a inaugurat Căminul nr. 2 după reconstrucție capitală. Evenimentul a avut loc pe data de 30 septembrie 2024, în prezența reprezentanților conducerii Universității, ai Campusului studențesc și viitorilor locatari. 

În deschidere, rectorul Emil Ceban a declarat că unul dintre obiectivele importante incluse în Strategia de dezvoltare a Universității este dezvoltarea bazei tehnico-materiale a instituției și responsabilitatea socială față de student. „În ultimii ani ne concentrăm eforturile pe modernizarea infrastructurii în Campusul studențesc. Suntem foarte mândri și bucuroși că am reușit să renovăm acest cămin într-un timp atât de scurt. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără suportul celor care au proiectat și renovat acest cămin, inclusiv cu ajutorul studenților, administratorilor de cămine și subdiviziunilor universitare. Sunt sigur că de la proiect la proiect vom face lucruri și mai calitative. Toate aceste remanieri le facem pentru voi, dragi studenți, să puteți învăța în condiții bune și să puteți deveni specialiști foarte buni pentru sistemul de sănătate din țara noastră”, a  menționat profesorul Ceban. 

Totodată, managerul a accentuat că astăzi se duce o politică foarte serioasă de dezvoltare a universităților, se schimbă metodologiile de cercetare, de planificare, de înmatriculare, de finanțare, iar USMF „Nicolae Testemițanu” este flexibilă de a face reformele necesare pentru a se dezvolta conform standardelor internaționale. 

Căminul nr. 2La inaugurare a fost prezentă și Adriana Cazacu, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, care a subliniat că investiția în infrastructură este o prioritate pentru instituția pe care o reprezintă. „Ne dorim ca universitățile să se schimbe la față, iar USMF „Nicolae Testemițanu” corespunde tuturor dezideratelor Ministerului. Mai mult decât atât, la întrunirile cu reprezentanții altor universități, vă dăm drept exemplu, invităm reprezentanți de la dvs. ca să împărtășească din experiența voastră de a atrage investiții, mijloace de finanțare externă, de a aduce mai mulți studenți străini în țară ș.a. Sunteți un etalon în acest sens și ne bucurăm foarte mult pentru faptul că reușiți să realizații aceste obiective. În anul acesta avem un scop de bază, atragerea absolvenților de licee la studii în țara noastră, iar dvs. reușiți acest lucru asigurându-le cele mai bune condiții de studii. Considerăm că având asemenea condiții, veți obține și rezultate extraordinare la învățătură”, a accentuat oficiala de la educație.

Gheorghe Buruiană, președintele Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, a apreciat eforturile Universității pentru toate acțiunile de îmbunătățire a calității vieții studenților și medicilor rezidenți, pentru renovarea căminelor prin replanificare, schimbarea conceptului de cămin tip coridor în cămin cu secții, ce asigură un confort mai mare studenților. „Datorită viziunii moderne și progresiste a rectorului și a echipei sale, fiecare student are posibilitatea să studieze în confort, iar acest lucru va genera rezultate foarte bune, inclusiv pregătirea unor specialiști remarcabili la noi în țară. Vă mulțumim pentru viziunea pe care o aveți pentru studenți, aceea de a-i invita la masă cu administrația pentru discutarea tuturor aspectelor de îmbunătățire a calității vieții lor la Universitate”, a specificat reprezentantul comunității studențești.

Căminul nr. 2Cu un mesaj din partea studenților a venit Livia Terentiev, anul II, Facultatea de Medicină nr.1, care și-a exprimat profunda recunoștință și apreciere pentru acest proiect realizat cu succes cu scopul de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții studenților. „Perspectiva de a locui într-un cămin recent renovat aduce după sine entuziasm și bucurie. Sunt sigură că acest loc ne va oferi nu doar confortul necesar, dar și un mediu inspirațional ce ne va ajuta să direcționăm energia și pasiunea către studiu. Aici este locul unde vom construi prietenii, vom împărtăși experiențe frumoase și ne vom ajuta reciproc în momentele mai dificile. Condițiile sunt excelente, iar atenția la detalii precum mobilierul confortabil, facilitățile moderne, reflectă o preocupare reală pentru bunăstarea noastră. În numele tuturor studenților care vor beneficia de aceste condiții inovative – Vă mulțumim! Ne luăm angajamentul de a păstra cu responsabilitate integritatea bunurilor”, a punctat medicinista. 

Căminul nr. 2 are o suprafață de 4071,8 m2, 111 camere și o capacitate de 248 de locuri ce vor fi repartizate studenților Facultății de Medicină nr. 1 din anii I și II.

Reconstrucția Căminului nr. 2 a început în luna septembrie 2023 – proiect în care USMF „Nicolae Testemițanu” a investit peste 60 de milioane de lei, inclusiv 2,2 milioane de lei pentru mobilier,  resurse financiare ce au fost alocate din bugetul instituției.

În incintă au fost efectuate lucrări de amploare, prin replanificarea din tip coridor în apartamente cu 2, 3 și 4 camere, asigurate cu grupuri sanitare și bucătărie. Toate camerele au fost dotate cu mobilier și saltele noi. Clădirea a fost dotată și cu două ascensoare. De asemenea, a fost amenajată o sală de lectură, o spălătorie și o uscătorie de haine. Totodată, la subsol își are sediul Centrul de studii preuniversitare și educație lingvistică.

Menționăm că în ultimii doi ani USMF „Nicolae Testemițanu” a reconstruit capital două cămine pentru studenți. Ulterior, va fi reconstruit și Căminul nr. 3 pentru stomatologi și farmaciști. 

Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
Căminul nr. 2
usmf
Căminul nr. 2
universitate
infrastructura
inaugurare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii