Conferința științifico-practică internațională „Vaccinat=Protejat”

Published: 28.03.2023
08:15
în format mixt
Înregistrare prealabilă

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează conferința științifico-practică națională cu genericul Vaccinat=Protejat în colaborare cu Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Societatea epidemiologilor și microbiologilor din Republica Moldova, Societatea de Pediatrie, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova și UNICEF Moldova.

Evenimentul se va desfășura în data de 28 aprilie 2023, începând cu ora 9:00, în contextul marcării Săptămânii Mondiale a Imunizării, ce este marcată anual în ultima săptămână a lunii respective.

Manifestarea științifică are drept scop consolidarea capacității sistemului de sănătate publică în combaterea maladiilor ce pot fi prevenite prin imunizare și majorarea ratei de vaccinare la nivel de țară.

La conferință vor fi abordate mai multe subiecte: actualități în Agenda de Imunizare 2030 a OMS, situația globală privind morbiditatea prin maladiile prevenibile prin vaccinare, succesele și provocările realizării Programului Național de Imunizare, vaccinarea populației cu diferite maladii cronice (oncologice, autoimune, alergice, neurologice, cardiologice ș.a.), situația epidemiologică privind cancerul colului uterin și prevenirea prin vaccinare, vaccinarea populației în situații de criză, comunicarea interpersonală în imunizare, mituri și falsuri în vaccinare.

La conferință sunt invitați medici de familie, pediatri, epidemiologi, microbiologi, cardiologi, oncologi, neurologi ș.a., care doresc să participe în discuții publice privind vaccinarea populației și la activități de fortificare a procesului de imunizare.

Pentru a participa la conferința științifică, doritorii se vor înregistra accesând linkul: https://forms.gle/D1puaEHx2vpg13JP8

Totodată, participanții sunt invitați să înainteze spre publicare abstracte până la  15 martie 2023. Limbile de publicare a rezumatelor: engleză, franceză, română.

Rezumatele acceptate vor fi publicate în ediția specială a revistei One Health & Risk Management (vezi cerințele pentru autori în fișierul anexat). Rezumatele vor fi evaluate de Comitetul științific al conferinței.

Abstractele vor fi expediate la adresa de e-mail: angela.paraschiv@usmf.md

Pentru informații suplimentare apelați: 022 20 55 79

Add to Calendar 2023-04-28 06:00:00 2023-04-28 06:00:00 Conferința științifico-practică națională privind imunizarea „Fiecare doză de vaccin contează” Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
conferiinţă internaţională
Săptămâna Mondială a Imunizării
Vaccinat=Protejat

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii